A way out
Articol de razvanursuleanu, 26 martie 2018, 08:31
În rubrica de astăzi vom discuta despre o combinație reușită între Prison Break și Shawshank Redemption, doar că aici nu este vorba despre un film, ci despre un joc pe calculator.
La fel ca în serialul Prison Break, unde cei doi frați Scofield lucrau împreună pentru a pregăti evadarea, și în jocul A Way Out este necesară prezența a doi jucători pentru a putea duce planul la bun sfârșit. Dacă vă plac doar jocurile solo, atunci cu siguranță A Way Out nu are ce să caute pe lista voastră de așteptări. Dar dacă vă place lucrul în echipă, e greu de crezut că puteți găsi un joc mai bun decât acesta.
Dacă unul dintre cele două personaje sare, celălalt trebuie să-l prindă. Dacă unul dintre personaje încearcă să deschidă un seif, celălalt “ține de șase”, cum se spune. Există și momente în care fiecare jucător are acțiuni singulare, dar în cea mai mare parte a jocului coordonarea celor doi jucători este foarte importantă.
La fel cum se întâmplă cu majoritatea jocurilor de ultimă generație, și A Way Out vă oferă câteva filmulețe care ar putea stârni invidia producătorilor de la Hollywood. Personajele par reale, decorurile sunt aproape perfecte, deci este foarte clar că realizatorii jocului nu au făcut economie nici de bani și nici de imaginație.
Recomandarea principală este aceea de a vă găsi un partener de joc nu pe care să dați vina atunci când ratați o acțiune, ci cu care să alcătuiți o echipă ultra eficientă. Folosiți căști și microfon pentru a vă coordona acțiunile în timp real, iar dacă jucați în aceeași încăpere cu celălalt jucător încercați în primul rând să evitați să folosiți prea des “ba tu ai fost de vină”…