VIDEO: Vrei altfel de filme? Hai la BIEFF 2018! Copel Moscu dă din casă!

Invitatii emisiunii ”În Comunitate” au fost regizorul Copel Moscu, directorul Festivalului Internațional de Film Experimental de la București și colegul nostru Cătălin Duță iar subiectele au fost filmele de la productie la premiere.

Creat sub patronajul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” şi al Universităţii Naționale de Arte București, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și al Centrului Național al Cinematografiei, FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FILM EXPERIMENTAL BUCUREŞTI BIEFF are ca principal centru de interes experimentul în cinema şi artă vizuală.

BIEFF este primul eveniment din România destinat filmului de avangardă și artei vizuale, o inițiativă necomercială cu orientare educațională, care are ca scop promovarea creaţiilor inovatoare și a unor artişti cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane, care, în acelaşi timp, explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic. Un cinema al libertăţii totale de creaţie, un cinema fără compromisuri.
Convingerea noastră este că BIEFF e un eveniment absolut necesar, mai cu seamă pentru România, al cărei cinema s-a făcut remarcat în ultimii ani prin voci puternice precum cele ale lui Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Radu Jude şi alţii, care au excelat însă mai ales în zona ficţiunii narative realiste. Pe acest teren fertil, BIEFF vine în mod natural ca o reacţie complementară, având ca scop principal extinderea ariei de percepţie către un spaţiu artistic complet nou, atât pentru publicul larg cât şi pentru cel specializat, în particular pentru studenţii facultăţilor de film şi de arte vizuale.

Aşadar, editia din acest an a festivalului va propune filme care sunt adevărate lecţii de cinema, producţii emblematice, revelatoare în privinţa posibilităţilor nelimitate ale limbajului cinematografic, a căilor de a transcende orice graniţă dintre filmul de ficţiune, documentar şi artele vizuale, în privinţa negării limitelor şi canoanelor la toate nivelurile, de la concept, structură, ritm, până la construcţia fiecărui cadru.
De asemenea, un alt subiect a fost cea de a douăsprezecea editie a Premiilor Gopo care va avea loc maine seara. Gala are 20 de categorii la care se adauga un premiu special acordat de Asociatia Directorilor de Imagine. Filmul cu cele mai multe nominalizari este ”Un pas în urma serafimilor” de Daniel Sandu.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.