Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 3 aprilie
Articol de , 3 aprilie 2018, 13:04
CINEMA
* La Cinemateca Eforie, au loc două proiecţii mai speciale:
– de la ora 17:00, în cadrul medalionului „Alec Baldwin – 60 de ani (3 aprilie)”, comedia dramatică „Working Girl / O femeie face carieră”, regizată în 1988 de Mike Nichols, în care mai joacă Melanie Griffith, Harrison Ford şi Sigourney Weaver;
– de la ora 19:30, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, drama de război Paths of Glory/ Cărările gloriei”, regalitată în 1957 de Stanley Kubrick, cu: Kirk Douglas, Ralph Meeker, Adolphe Menjou, George Macready.
* Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului de film Zilele Minţilor Frumoase se încheie cu proiecţia, de la ora 19:00, la Teatrul Apollo 111 din Palatul Universul (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25), a dramei „Extremely Loud and Incredibly Close / Extrem de tare şi incredibil de aproape”, realizată de Stephen Daldry despre Oskar Schell, un băieţel de 9 ani, extrem de deştept pentru vârsta lui, care şi-a pierdut tatăl în tragicele evenimente de la World Trade Center, dar descoperă un bunic pe care nu l-a cunoscut niciodată. În distribuţie: Thomas Horn, Tom Hanks, Max von Sydow, Sandra Bullock.
* La Centrul de Teatru Educaţional Replika (Str. Lânăriei, nr. 93-95), de la ora 19:00 are loc o proiecţie cu un film ce tratează tema aleasă pentru această săptămână: „Poveşti fără consimţământ”. Este vorba de drama „LenaLove” realizată de germanul Florian Gaag, ce spune povestea unei tinere de 16 ani cu o deosebită sensibilitate şi creativitate, care locuieşte cu mama ei într-o suburbie şi pentru care atmosfera burgheză reprezintă o probă de foc, mai ales că nu se mai înţelege atât de bine cu vechea ei prietenă, Nicole. Dezamăgită profund şi nefericită, Lena nu mai are acum încredere decât în noul ei prieten de pe chat, Noah, dar, neavând nici cea mai vagă idee cine se ascunde în spatele contului, este prinsă într-o capcană.
* În cadrul programului Fiction Tuesdays, la Centrul Ceh (Str. Ion Ghica, nr. 11), de la ora 20:00 este proiectată comedia neagră „Happy End”, realizată de Oldrich Lipský, în 1967, despre o crimă şi consecinţele acesteia prezentate invers cronologic, în care decesul este în realitate o renaştere. Filmul începe cu execuţia protagonistului, explorându-i acţiunile şi motivaţiile premergătoare morţii.
MUZICĂ
* La sala mică a Ateneului Român, în cadrul Stagiunii de marţi seara, susţine un recital de la ora 19:00 Viktor Hartobanu, câştigătorul marelui premiu al Concursului Internaţional de Harpă „Félix Godefroid” din Belgia, finalist al concursului de compoziţie USAIHC din Bloomington, SUA şi profesor de harpă la Conservatorul de muzică din Feldkirch, Austria. Invitaţi: Miruna Vidican şi Andrei Olaru. În program, lucrări compuse de acest muzician, precum şi două aranjamente ale sale pentru harpă după Rapsodia română nr. 2 de Enescu şi Adagio din Concertul nr. 23 pentru pian şi orchestră de Mozart.
* Fried Friend lansează single-ul „Second Nature” şi video-clipul aferent, în cadrul unui show ce începe de la ora 21:00 în Control Club.
* Astăzi şi mâine seară, Delia susţine două concerte în Berăria H, alături de band-ul ei, începând de la ora 22:00.
CARTE ŞI LITERATURĂ
* La Casa Titulescu (Şos. Kiseleff, nr. 47), de la ora 16:00 este lansată cartea „Faţa nevăzută a agresorului. Pactul Ribbentrop-Molotov şi urmările lui pentru România”, de dr. Ioan C. Popa. Pe lângă autor, vor susţine alocuţiuni: Ambasador Constantin Vlad, prof. dr. Mihai Milca şi publicistul Corneliu Vlad. Moderator: prof. univ. Adrian Năstase – preşedintele Fundaţiei Europene Titulescu.
* Lansarea celui mai recent roman semnat de Cătălin Pavel, „Chihlimbar”, apărut şi în ediţie digitală, are loc de la ora 18:00, în Ceainăria Librăriei Cărtureşti Verona. Invitate, alături de autor: Bianca Burta-Cernat, Adina Diniţoiu. Moderator: George Onofrei.
* Tot de la ora 18:00, Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) vă invită la evenimentul de lansare a cărţii „Amintiri despre Eminescu”, scrisă de colegul şi prietenul marelui poet naţional al românilor, Teodor V. Ştefanelli.
* „Cafeneaua critică” propune o nouă reunire a foştilor membri ai „Cenaclului Luni”, de la ora 19:00, la POINT (Str. General Eremia Grigorescu, nr. 10), un prilej de reamintire a poveştii de-atunci şi de dialog cu publicul de azi. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.