Târg de Paște în Parcul Național
Articol de bucurestifm, 5 aprilie 2018, 08:53
Astăzi, în Joia Mare, se dă startul pregătirilor pentru masa de Paște, în Parcul Național din Capitală. Gospodine din toate colțurile țării vor pregăti bucatele alese, specifice Sărbătorilor Pascale.
În acest sens, organizatorii doresc să ofere posibilitatea celor care nu au timpul necesar pentru a găti de Paște, să vină în Parcul Național pe durata evenimentului, pentru a-și lua preparate atât pentru acasă,cât și să servească masa cu familia în cadrul evenimentului, înfruptându-se din bucate delicioase.
Românii petrec Paștele în familie. Pe masa de Paște cozonacul este regele, iar pasca este regina. Moldovencele din Bucovina vor pregăti pentru bucureștenii foarte ocupați, în Parcul Național, cozonac domnesc și pască domnească, chiar în fața vizitatorilor care vor avea timp să vină de joi până sâmbătă în Parcul Național.
Gospodinele din Bucovina vor coace mâine cozonaci și pască, în cuptoarele tradiționale din Parcul Național, după rețetele străvechi de la bunici și străbunici.
Tot mâine, vom înroși ouale pentru masa de Înviere, iar bucătari și bucătărese din Dobrogea vor pregăti ciorbă de miel, stufat de miel și nelipsitul drob de pe masa bucureștenilor.
De la acest festin culinar nu vor lipsi sarmalele în cantități impresionante, făcute de gospodine din Muntenia.
De asemenea, nu vor lipsi produsele tradiționale, dulciurile de casă, cozonaci și poale-n brâu, dulciuri și dulcețuri, brânzeturi și afumături, jamboane, toate preparate proaspete și fragede special aduse pentru a vă înfrupta din ele, pastramă care va sfârâi pe grătare, cârnați, costițe, ciolane și multe alte cărnuri aromate, stropite din belșug cu vin și țuică fiartă și cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere, toate aduse special pentru marea sărbătoare a Paștelui.
Cei mici vor avea o zonă de distracție în cadrul evenimentului, unde își vor putea petrece timpul foarte frumos și distractiv. Târgul de Paște este deschis până luni.