Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu” și Școala Gimnazială de Arte nr. 3 București organizează vernisajul expoziției de pictură ”ARHITECTURI URBANE”
Articol de Andra Radu, 17 aprilie 2018, 10:55
Marți, 17 aprilie 2018, ora 17.00 la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu” (strada 11 iunie nr. 41) va avea loc VERNISAJUL expoziției de pictură ”ARHITECTURI URBANE” a elevilor Școlii Gimnaziale de Arte nr. 3. Cei peste 70 de elevi ai școlii (clasele I – X) implicați în acest proiect și coordonați de prof. Florina Niță au realizat lucrări pe pânză după schițe originale și reinterpretări contemporane ale unor fotografii reprezentative.
Expoziția va rămâne deschisă în perioada 16 – 27 aprilie 2018.
Program: luni – joi, orele 10:00 – 17:00, vineri, orele 10:00 – 15:00
Tematica expoziției este grădina, parcul, dar și colțurile din natură, cu elemente urbane de arhitectură inspirate de realitatea înconjurătoare, dar și elemente de natură fantastică, generate de imaginarul fiecăruia. Elevii sunt laureați ai numeroase premii și trofee la concursurile de gen și au o intensă activitate artistică. Dintre proiectele lor de succes amintim ”Portertul – de la Impresionism la Postmodernism” (Biblioteca Națională a României, etaj 2), ”Grădina fantatistică” (Palatul Justiției, Sala Pașilor Pierduți), expoziția de gravură și obiecte din lut (Muzeul de Istorie al României) sau expoziția ”Portrete cu mâini” (Galeria ”Luceafărul”).
Centrul Cultural European și de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” este un serviciu public aflat în subordinea Consiliului Local și al Primăriei Sectorului 4. Obiectivul primordial al activitatiilor sale este acela de derularea proiectelor culturale locale extinse pe plan național și internațional. Pentru o bună desfăsurare a activitatiilor sale, Centrul Cultural European și-a creat și dezvoltat o strategie culturală care să permită o vizibilate a activităților culturale atât în sector, dar și în perimetru național și internațional. Renumita instutuție de cultură și-a deschis porțile sub formă de parteneriat și sub formă de colaborare cu majoritatea instituțiilor culturale naționale, dar și cu diferiți actori independenți care impreună au oferit o diagrama culturală complexă a întregii activităti din sector. Ofertă culturală a sectorului este diversificată și cuprinde spectacole de teatru pentru adulți, spectacole pentru copii, vernisaje și expoziții, concerte, spectacole de lectură, organizare de workshop-uri, ateliere, seminarii și conferințe.