Ciocolata, benefică pentru sănătate
Articol de Andra Radu, 27 aprilie 2018, 13:51
Oamenii de știinţă de la Universitatea Loma Linda din California au constatat că un consum de doar 48 de grame de ciocolată îi ajută pe oameni să-şi însuşească mai bine şi mai uşor diferite informaţii.
Experţii americani recomandă consumul de ciocolată neagră cu un conţinut ridicat de cacao, deoarece îmbunătăţeşte imunitatea activităţii organismului şi creierului.
În timpul experimentelor, cercetătorii s-au axat pe efectele acestui produs asupra organismului uman. S-a constatat că, atunci când ciocolata conţine nu mai puţin de 70% cacao, semnalele intercelulare se îmbunătăţesc, ceea ce are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Encefalogramele participanţilor la experiment care au consumat 48 de grame au prezentat dovezi de activitate crescută a creierului cu unde Gamma accelerate de 25 până la 100 Hz.
Studii anterioare au constatat beneficiile ciocolatei în combaterea bolilor virale şi capacitatea sa de a prelungi durata de viaţă.