GO Online
Articol de razvanursuleanu, 7 iunie 2018, 08:30
Dacă la Scrabble online și la Șah online mai pot găsi, cu mare indulgență, câteva motive pentru care acestea pot fi preferate în detrimentul jocurilor pe tablă reală și cu adversar „face to face”, la jocul GO îmi este imposibil să găsesc un astfel de motiv.
Există unii gameri care joacă GO online pentru că acesta le oferă și varianta partidelor blitz. Dar ideea de a juca GO blitz mi se pare la fel de “fezabilă” cu aceea de a citi o carte sau de a vedea un film în doar câteva minute. GO este un joc complex, poate cel mai complex joc pe care l-a putut inventa mintea umană. Se spune, prin comparație, că o partidă de GO solicită jucătorul la fel de mult precum o fac 5 partide de șah jucate simultan. Prin urmare, dacă jucăm GO online, ori jucăm blitz, pierzând astfel frumusețea acestui joc, ori jucăm normal, ceea ce înseamnă că jocul în sine poate dura săptămâni sau chiar luni de zile, în funcție de timpul pe care cei doi adversari îl au la dispoziție pentru a aștepta și a răspunde la mutări.
Ca să nu considerați totuși că anulez din fașă orice bucurie pe care ar putea să o provoace jocul de GO în varianta online, vă ofer în contrapartidă jocul GOMOKU. Pe o tablă caroiată, cei doi jucători depun pe rând câte un jeton, primul care realizează o formație de 5 jetoane în linie fiind declarat învingător. Partidele se încheie foarte repede, și dacă setați confruntările cu calculatorul la cel mai înalt nivel de dificultate vă asigur că veți avea partide cu adevărat interesante.
Dar, dacă tot am amintit despre jocul de GO, trebuie să vă provoc să jucați, măcar și o dată în viață, o partidă adevărată. Chiar dacă în România fenomenul GO și-a pierdut strălucirea de altădată, mai sunt comunități de jucători care joacă încă la nivel internațional. Și dacă adaug faptul că ierarhizarea jucătorilor de GO este relativ similară cu ierarhizarea sportivilor care practică artele marțiale, sunt convins că o să vă trezesc interesul în ceea ce privește acest minunat joc.