Street Delivery 13…
Articol de Mircea Apostolescu, 15 iunie 2018, 14:26
Începând de astăzi și până duminică, are loc cea de-a 13 – a ediție a evenimentului Street Delivery. În acest an, festivalul se va întinde atât pe strada Arthur Verona, așa cum ne-am obișnuit, cât și, în premieră, pe Edgar Quinet.
Festivalul din acest an le propune locuitorilor Capitalei o temă la modă, o conversație pe tema “Smart Cities?”. Semnul întrebării se adresează vizitatorilor festivalului, solicitându – le să mediteze asupra unei dileme: oare folosirea tehnologiei, computerul, smartphone-ul, internetul și rețelele de socializare chiar ne apropie sau este doar o iluzie și, de fapt, suntem din ce în ce mai izolați, în spatele ecranelor, monitoarelor, devenind incapabili de interacțiune directă cu alți oameni?
Printre atracțiile festivalului se numără ateliere de design, artă, modelaj, reciclare creativă și construcție de mobilier stradal. În fapt, întregul eveniment va face apel la responsabilitate, la implicare, în ceea ce privește mediul și protecția lui, prin ceea ce înseamnă conceptul economiei circulare, patrimoniul și păstrarea acestuia, implicare în viața culturală și artistică la nivel de comunitate locală.
Desigur nu lipsește una dintre principalele atracții, o adevărată tradiție, deja, pictura murală de pe calcanul casei din Arthur Verona. În acest an, în premieră, pictura va fi realizată de o echipă de fete. Tema, aceeași cu a festivalului, propune, tot în premieră, un concept interactiv. Astfel, vizitatorii pot completa pe site-ul www.amunoras.ro enunțul AM … UN ORAȘ cu verbul dorit. Variantele alese de către vizitatori vor fi proiectate pe calcan, după lăsarea întunericului.
Ca un prim exercițiu de civism, organizatorii le propun bucureștenilor să susțină evenimentul și să nu parcheze în spațiul dintre Universitatea de Arhitectură și Universitatea București.
Deschiderea oficială a evenimentului Street Delivery va avea loc astăzi la ora 19:00, pe covorul roșu din fața Cinematografului Patria, unul dintre cele trei cinematografe de pe Bulevardul Magheru închise din cauza riscului seismic și care, de curând, a fost preluat de către Primăria Sectorului 1, urmând a fi consolidat, modernizat și redat publicului bucureștean.
Festivalul a fost inițiat în anul 2006 de către Cărturești și Ordinul Arhitecților din România.