Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 11 iulie

CINEMA

* Şi astăzi, la Cinemateca Eforie sunt proiectate două drame:

– de la ora 17:00, în cadrul medalionului Ingmar Bergman – 100 de ani de la naştere (14 iulie), „Das Schlangenei / Oul de şarpe” (RFG-SUA, 1977), cu: Liv Ullmann, David Carradine, Gert Froebe, Heinz Bennent;

– de la ora 19:30, în cadrul ciclului Ziua marilor autori, „Azilul de noapte”, adaptare pentru Japonia după Maxim Gorky realizată în 1957 de marele cineast nipon Akira Kurosawa, cu: Toshirô Mifune, Isuzu Yamada, Kyôko Kagawa.

* În Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21.00, în cadrul programului Seara Filmului Românesc este proiectată drama „Breaking News”, cu: Andi Vasluianu, Voica Oltean, Dorin Andone, Dorian Boguţă, Ioana Flora. După proiecţie, regizoarea Iulia Rugină, directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, scenarista Ana Agopian, monteurul Cătălin Cristuţiu şi scenografa Andreea Popa vor fi prezenţi pentru o conversaţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

MUZICĂ

* Ansamblul Violoncellissimo, creat şi condus de profesorul şi violoncelistul Marin Cazacu, deschide, de la ora 19:30 la Ateneul Român, cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional Vara Magică. Concertul Ansamblului, într-o variantă super-extinsă compusă din nu mai puţin de 100 de violoncelişti din toate colţurile ţării, este dirijat de Cristian Mandeal şi reprezintă modul în care şcoala românească de violoncel celebrează Centenarul României. Programul este unul spectaculos, cuprinzând aranjamente surprinzătoare pentru instrumentul considerat a fi cel mai apropiat de vocea umană, de la Bolero-ul de Ravel la Bachianas Braseileras de Villa Lobos, sau Carmina Burana de Carl Orff.

* Emmure susține un concert în Quantic Club, în deschidere, începând cu ora 18:00, cântând trupele For the Wicked, The Dignity Complex şi First Division.

SPECTACOL

* Muzeul Municipiului Bucureşti prezintă, de la ora 20:30 la Casa Filipescu-Cesianu, spectacolul „Nocturnă boemă”, cu: actriţa Irina Movilă, Andrei Cavassi (violoncel) şi Noa Ngoc Ha (pian).

EXPOZIŢIE

La Galeria Creart (Piaţa Al. Lahovari, nr. 7), de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei „Red Door/Blue Door” de Arantxa Etcheverria, un proiect work-in-progress ce face parte dintr-o construcţie expoziţională numită „Apocalypse/Beatus”, o serie de foto-montaje inspirate din beatus-ii spanioli din secolul al XII-lea, manuscrise iberice din Evul Mediu unde erau comentate şi descifrate interpretările din Apocalipsa după Sfântul Ioan. Curator: Eugen Rădescu. Expoziţia poate fi vizionată până pe 5 august.

ALTE EVENIMENTE

Proiectul „Dialogul Generaţiilor 2018 prin artele spectacolului” (teatru, film, radio, televiziune) continuă, la ArCuB – Hanul Gabroveni (str.Lipscani, nr.84-90), cu cea de-a treia întâlnire pe tema „Traseul construcţiei unui personaj în scenă”, ce începe deseară, de la orele 18:00 la Sala Studio, avându-l ca invitat pe regizorul Alexa Visarion.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.