Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 13 iulie

CINEMA

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 15:00 rulează filmul de animaţie „Kirikou et la sorciere / Kirikou şi vrăjitoarea” de Michel Ocelot, personajul titular fiind un băieţel dintr-un sat din Africa, asupra căruia vrăjitoarea Karaba a aruncat un cumplit blestem: izvorul a secat, iar oamenii dispar în mod misterios. Kirikou vrea să elibereze satul de vrăjitoare şi să-i descopere secretul.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 18:00, în cadrul medalionului Ingmar Bergman – 100 de ani de la naştere (14 iulie), este proiectată drama fantastică „A şaptea pecete” realizată în 1957, cu: Max von Sydow, Gunnar Bjornstrand, Bengt Ekerot, Nils Poppe, Bibi Andersson.

MUZICĂ

* De la ora 20:00 se face accesul la Arenele Romane pentru cel mai mare eveniment de muzică retro din România, We Love Retro. DJ George încălzeşte atmosfera şi asigură muzica între concertele date de: N&D (de la ora 21:30), Masterboy & Beatrix Delgado (de la ora 22:15), Snap (de la ora 23:15), 2Unlimited (de la ora 00:05), DR. Alban (de la ora 00:50). Se adaugă Brocklyn Bounce Dj Set între orele 01:20 şi 03:00, oră de la care muzica este asigurată tot de DJ George, până la 5 dimineaţa.

* Grimus susţine un concert acustic în Grădina cu filme a Creart, începând cu ora 20:30.

* Tot de la ora 20:30, Diana Tudor şi Alexandru Burcă vă invită la Ceainăria GreenTea, pentru o călătorie în lumea minunată a muzicii de film.

* Nicoleta Nucă revine la Berăria H pentru un super show LIVE, pe care-l susţine de la ora 22:00, pe terasă.

* Tot de la ora 22:00, la terasa Hard Rock Café, dă un recital Claudiu Mirea.

* În Control Club, de la ora 23:00 începe Lisière Collectif [all night long].

SPECTACOLE

* De astăzi până pe 5 august se desfăşoară cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-Fit in the Street!, organizată de Primăria Capitalei prin ArCuB, la care participă peste 400 de artişti. Este o ediţie aniversară intitulată „O poveste românească în Anul Centenarului” şi la care Bucureşti FM este partener media, ce celebrează „Centenarul Marii Uniri” cu cea mai mare selecţie de producţii româneşti de până acum. Artişti români şi internaţionali vor susţine peste 40 spectacole în zone cheie din Capitală: Piaţa George Enescu, Piaţa Revoluţiei, Piaţeta Teatrului Odeon, Piaţa Universităţii, Parcul Cişmigiu, Centrul Istoric. Deschiderea oficială are loc deseară, de la ora 19:00, în Piaţa Universităţii cu: instalaţia interactivă „Collective Strings” din Danemarca, spectacolul de pantomimă „Mirror Family” din Slovacia, „Batucada Timba” – toboşari şi Aquamarine – dansatoare cabaret din Spania, Celebration Parade – circ mobil şi Orange Drummers – toboşari din Slovacia, „Colored People” – spectacol mobil din Franţa.

Programul complet al serii, dar şi cel al întregului Festival, precum şi detalii despre spectacole, pot fi găsite aici.

* Teatrul Arte dell’Anima (Str. Făinari, nr. 17D) prezintă, de la ora 19:00, spectacolul „Nenumitul Edi Cârlan”, regizat de Alexandru Unguru şi Natalia Cebanu.

* De la ora 20:00, Delia Alexandra Riciu, George Dumitru, Dan Brlm şi Adina Maria Sandu susţin spectacolul „Family Dinner” în Artist Café (Bd. Dacia, nr. 153-155).

* În cadrul Festivalului „Teatrul sub Lună”, ce se desfăşoară la Quantic Club, de la ora 20:15 începe spectacolul „Şoimul – cea mai dulce poveste de dragoste”, regizat de Bogdan Gagu şi interpretat de Silvia Gagu, Cristian Mardare şi Mihai Hurduc. Reprezentaţie este urmată de concertul de muzică folk dat, de la ora 22:05, de trupa Ţapinarii.

Aici găsiţi întregul program al acestui Festival.

CARTE ŞI LITERATURĂ

* Clubul Ţăranului găzduieşte, de la ora 18:30, lansarea cărţii „Conjugă-mă la prezent” de Daniela Dumitrescu.

* De astăzi până pe 14 septembrie se reiau Nocturnele de Poezie Contemporană, ce se desfăşoară în fiecare vineri, de la ora 21.00, pe terasa blocului Magheru One, organizate de A.R.C.E.N. 12 scriitori sunt invitaţi să participe la ediţia a IV-a a acestui eveniment: Sorin Despot, Daniela Luca, Doina Ioanid, Teodora Coman, Alexandra Turcu, Dan Coman, Marin Mălaicu-Hondrari, Nora Iuga, Octavian Soviany, Ştefan Manasia şi Andrei Dósa. Lecturile de poezie vor fi îmbinate cu muzică şi jam session, cu o serie de dialoguri tematice.

EXPOZIŢIE

La Galeria Orizont, de la ora 17:30 este inaugurat Salonul de Artă Aplicată 2018, organizat de Filiala de Grafică Publicitară a Uniunii Artiştilor Platici din România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.