Zece alimente recomandate pentru o inimă sănătoasă
Articol de Stefania Grigore, 30 iulie 2018, 10:59
Unul dintre cele mai accesibile şi mai benefice produse pentru sănătatea inimii este mărul, acesta contribuind la îmbunătăţirea sistemului circulator – scriu experţii publicaţiei „Healthy Style”.
Consumul de vin roșu în doze mici, de asemenea, ajută la curățarea vaselor, la reducerea tensiunii arteriale și la îndepărtarea substanțelor nocive din organism.
Scorţişoara luptă cu ateroscleroza şi cu bolile de inimă, la fel ca usturoiul, care normalizează şi tensiunea arterială și favorizează vasodilatația.
Experţii mai recomandă broccoli, datorită faptului că această legumă conține un număr mare de antioxidanți, fibre, vitamine și minerale care îmbunătățesc activitatea mușchiului cardiac și curăță corpul de toxine.
Nucile, de asemenea, au în compozitia lor fibre de proteine şi vitamina E, necesare pentru buna funcţionare a inimii, iar două linguri de ulei de măsline pe zi ajută la scăderea colesterolului și normalizarea zahărului din sânge.
Experţii în sănătate mai recomandă uleiul de pește, care reduce riscul de aritmie și ateroscleroză, protejează și consolidează pereții vaselor de sânge.
Sănătatea inimii mai poate fi menţinută cu ciocolată neagră, aceasta normalizând presiunea şi luptând împotriva proceselor inflamatorii din organism. Un consum regulat de ciocolată protejează împotriva formării cheagurilor de sânge.
Un alt aliment bun pentru organism este făina de ovăz, datorită faptului că este bogată în fibre, acestea ajutând la reducerea colesterolului rău și la curățarea organismului.