Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 31 iulie

CINEMA

* În ultima zi a actualei stagiuni, la Cinemateca Eforie au loc proiecţiile:

– de la ora 17:00, în cadrul programului Centenarul României Mari, filmul istoric „Nemuritorii”, regizat în 1974 de Sergiu Nicolaescu, care şi joacă alături de Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu;

– de la ora 19:30, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, drama „Pickpocket”, realizată în 1959 de Robert Bresson, cu: Martin LaSalle, Marika Green, Jean Pélégri.

Noua Stagiune a Cinematecii Române se deschide după 15 septembrie.

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21.00 este programată proiecţia thriller-ului horror „Split”, scris, regizat şi co-produs de M. Night Shyamalan în care James McAvoy interpretează câteva dintre cele 24 de personalităţi scoase la iveală de personajul Kevin în siguranţa cabinetului psihiatrei sale, dr. Fletcher (Betty Buckley), la care se adaugă încă una rămasă bine ascunsă, pe cale să se manifeste şi să le domine pe toate celelalte.

MUZICĂ

* Colega noastră, cantautoarea Maria Gheorghiu, dă un concert, de la ora 19:00, în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8).

* Orchestra Naţională de Tineret a Germaniei, dirijată de Elias Grandy, susţine un concert în cadrul Festivalului Internaţional „Vară Magică, de la ora 19:30, la Ateneul Român. În program: „Kindertotenlieder” de Gustav Mahler, „L’Ascension” de Olivier Messiaen, Uvertura în sol de Anton Bruckner şi Simfonia „Mathis der Maler” de Paul Hindemith. Solistă: Gerhild Romberger – mezzosoprană.

* Sorin Zlat Trio (Mihaela Alexa – voce, Sorin Zlat Sr. – saxofon şi Sorin Zlat Jr. – pian) deschide seria de concerte din această vară „Love on the Terrace at Jazzulescu”, de la ora 20:30, la terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu.

* Celebrul Trio al Jazz-ului format din Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu cântă, ca în aproape fiecare seară de marţi, de la ora 21:30, la terasa Berăriei H.

SPECTACOLE

* Teatrul Arte dell’Anima (Str. Făinari, nr. 17D) prezintă, de la ora 19:00, spectacolul „Mersul Trenurilor”, scris şi regizat de Andrei Adam.

* În cadrul evenimentului „Mălăele X 10”, de la ora 20:00, la Sala Mare a Teatrului Naţional are loc spectacolul „Dineu cu proşti”, comedie de Francis Veber în regia lui Ion Caramitru, care şi joacă alături de Horaţiu Mălăele, Medeea Marinescu / Aylin Cadîr, Costina Cheyrouze / Teodora Mareş, Alexandru Georgescu, Alexandru Bindea, Dorin Andone / Tomi Cristin.

* Muzeul Municipiului Bucureşti prezintă spectacolul „Vecina de alături”, adaptare după Pierre Chessnot, de la ora 20:30, la Casa Filipescu-Cesianu. În distribuţie: Irina Movilă şi Mircea Rusu.

CARTE ŞI LITERATURĂ

Clubul de carte lunar „Books, tea & more”, organizat de Irina Markovits şi Veronica Ştefan, are loc de ora 18:30, la Café & Restaurant Lente (Str. Arcului, nr. 8), având ca subiect cartea „Puterea”, semnată de Naomi Alderman.

EXPOZIŢIE

Până pe 25 august Galeria Orizont găzduieşte expoziţia artiştilor Maria Băndărău şi Vladimir Cioroiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.