Donații de ghiozdane și rechizite pentru elevii din Sectorul 6
Articol de Andra Radu, 11 septembrie 2018, 11:22
Primăria Sectorului 6 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 împreună cu partenerii săi, Protoieria Sector 6 și Mozaic, au donat ghiozdane pline cu rechizite pentru 450 de copii defavorizați din Sectorul 6.
“Ne bucurăm de fiecare acțiune care are ca scop sprijinirea educației în comunitatea noastră, o prioritatea pentru noi. Orice investiție pe care o facem în acest domeniu, este pentru un viitor mai bun. Felicit toți partenerii noștri care își îndreaptă atenția către elevii cu resurse financiare reduse și care îi ajută să depășească orice obstacol, în drumul lor educațional!”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.
O parte dintre ghiozdane au fost donate în cadrul magazinului caritabil SocialXChange din Calea Crângași nr. 3 acolo unde 50 de prichindei au plecat acasă cu penare, pixuri, caiete, pensule, acuarele, bloc de desen, carioci, ascuțitori și creioane.
“Ne bucurăm foarte tare pentru această surpriză. În ultimele săptămâni am venit cât de des am putut să lucrez în cadrul magazinului caritabil, să strâng puncte, ca să îi ofer băiatului un început de an școlar cu tot ce este necesar. Acum chiar suntem pregătiți! Iar el iubește ghiozdanul!”, ne-a mărturisit doamna Gina, mama lui Andrei, beneficiară a serviciilor sociale oferite de DGASPC Sector 6.
De asemenea, la sediul Protoieriei Sectorului 6 au fost donate 300 de ghiozdane pentru copii aflați în evidențele DGASPC Sector 6 și ale Asociației Diaconia. Acțiunea a fost inițiată de către părintele Costel Burlacu, Protoiereul Protopopiatului Sector 6 Capitală.
Totodată, aproximativ 100 de copii din comunitatea Giulești, care învață la Școlile 153 și 161 și sunt implicați în proiectul Program Integrat de Educație pentru Diversitate, a cărui sustenabilitate este susținută de Consiliul Local Sector 6, vor primi ghiozdane echipate și alte rechizite. Pe tot parcursul anului școlar, elevii din cadrul PIED participă la mai multe activități educaționale de tip nonformal, precum meditații, afterschool, activități de petrecere a timpului liber, photovoice, ateliere interculturale, în timp ce părinții pot participa la cafenele publice, cu diverse tematici de parenting.