Festivalul de bun must și pastramă după gust vă așteaptă în Parcul Național!

Vedetele culinare ale toamnei, pastrama fragedă de oaie si mustul dulce, vă aşteaptă în acest weekend în Parcul Național din Capitală.

Berbecuţi la proţap, tone de pastramă coaptă în jar, pusă pe grătar sau la tigaie dar şi fete mândre şi frumoase îmbrăcate în straie populare care vor zdrobi cu picioarele strugurii proaspeţi şi aromaţi vă aşteaptă la o sărbătoare de gusturi și arome.

Ciobani vestiţi veniţi din zonele Sibiului, Apusenilor şi a Maramureşului aduc cu ei reţete păstrate cu sfinţenie din moşi-strămoşi, reţete pe care le vor pregăti în Parcul Naţional, sub ochii gurmanzilor.

A fost amenajată și o mustărie în aer liber, de unde trecătorii vor putea degusta must proaspăt, făcut din prima recoltă de struguri de anul acesta.

Şi, pentru că s-a dat startul la sezonul recoltelor, pe trecători îi
aşteaptă cele mai proaspete legume şi fructe, aduse direct din grădinile celor mai pricepuţi agricultori.

De asemenea, vor fi spectacole culinare în aer liber, cu grătare, mici şi zeci de kilograme de pastramă proaspătă, numai bună de savurat la o asemenea petrecere.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele
maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Pentru ca festinul culinar să fie complet, comercianţii vă mai oferă şi dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături.

Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase
cadouri si exponate lucrate manual.

Pentru cei mici, a fost amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.