Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 26 septembrie

CINEMA

* La , de la ora 19:00, în ciclul Ziua marilor autori este proiectată drama „Sanjuro”, realizată în 1962 de cineastul japonez Akira Kurosawa, cu: Toshirô Mifune, Tatsuya Nakadai, Keiju Kobayashi.

* Prezentarea serialului de succes „Le Bureau des légendes”, regizat în 2015 de Eric Rochant, despre un serviciu din cadrul Direcţiei Generale de Securitate Externă a Franţei, ce conduce de la distanţă clandestinii, care sunt cei mai importanţi agenţi ai serviciilor de informaţii franceze, se încheie astăzi la Cinema Elvira Popescu, cu o conferinţă, ce are loc de la ora 19:00.

* De la ora 20:00, la Hidden – The Social Space (Str. Cornescu, nr. 4, în apropierea Parcului Sportiv Dinamo), programul de promovare a filmului documentar, KineDok, prezintă „Varză, cartofi şi alţi demoni”, o tragi-comedie a satului românesc, în realizatorul Şerban Georgescu explorează agricultura practicată în satul Lunguleţu, unde, la finalul sezonului, agricultorii au de ales între a vinde pe nimic sau a-şi îngropa recolta.

* Zilnic, până la ora 22:00, în incinta Mall Veranda (Str. Ziduri Moşi, nr. 23) Bucharest Science Festival vă propune să experimentaţi Cinema-ul Virtual Reality, care vă transpune în lumea filmului în 360 de grade.

MUZICĂ

* La Institutul Balassi are loc evenimentul In memoriam Béla Bartók, ce cuprinde: un workshop pentru tineri violonişti susţinut, de la ora 18:00, de lutierul Claudiu Mare din Reghin şi prezentarea, de la 19:00, a vieţii şi operei lui Bartók Béla de către criticul muzical Ecaterina Stan, cu exemplificări muzicale interpretate live de pianista Mara Ţântăreanu-Mircea şi violonistul Constantin Muşat, precum şi prin intermediul unor înregistrări celebre. În program: Dansuri populare româneşti şi Sonata solo pentru vioară.

* De la ora 21:00, Omu Gnom & DJ Undoo susţine un concert memorabil cu o sumedenie de invitaţi speciali în Expirat Club – Halele Carol.

* Jukebox & Bella Santiago susţin, de la ora 21:30 în Hard Rock Café, un concert caritabil cu strângere de fonduri pentru proiectul „O casă pentru cinci copii”, iniţiat de Asociaţia Altruist.

* În Berăria H, în cadrul „Romanian Nights”, Joy Band cântă muzică românească, de la ora 21:30.

* Mark Stam dă un concert în The Vintage Pub, începând cu ora 22:00.

EXPOZIŢIE

La Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38), de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei artistului plastic Dan Băncilă „Frumosul în unirea dintre sculptură, metal şi cristal”, deschisă până pe 3 octombrie.

LITERATURĂ ŞI CARTE

De la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) are loc lansarea romanului „Cox sau Mersul timpului” de Christoph Ransmayr, apărut în colecţia „Raftul Denisei”. Iau cuvântul: Thomas Kloiber – directorul Forumului Cultural Austriac din România; Vlad Zografi – romancier, dramaturg şi eseist; Ioan Stanomir – scriitor şi publicist şi Marius Constantinescu – scriitor şi jurnalist cultural. Moderator: Denisa Comănescu.

CONFERINŢE

* Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită la conferinţa „Anton Pann şi folclorul românesc” susţinută, de la ora 18.00, de istoricul literar, folcloristul şi interpretul Alexandru Mica.

* În cadrul Bucharest Science Festival, de la ora 18:30 în Atrium-ul Institutului Francez începe conferinţa „Bien vivre avec l’intelligence artificielle / Cum să trăim în armonie cu inteligenţa artificială”, susţinută de profesorul Yves Demazeau, Director de cercetare la CNRS (Centrul Naţional francez de Cercetare Ştiinţifică), la Laboratorul de informatică de la Grenoble şi Preşedinte al Asociaţiei Franceze pentru Inteligenţă Artificială.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.