Ascultă Radio București FM Live

VIDEO: Exercitiu „Seism”- ziua intai

Articol de , 13 octombrie 2018, 14:29 / actualizat: 13 octombrie 2018, 21:54

Update 21.30

În cursul zilei de astăzi, în cadrul exercițiului Seism 2018, președintele României a decretat instituirea stării de urgență.

Starea de urgență reprezintă ansamblul de măsuri excepționale de natură politică, economică și de ordine publică aplicabile pe tot teritoriul țării sau în unele unități administrativ-teritoriale care se instituie, în cazul de față, în situația producerii unor calamități care fac necesară prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor unor dezastre.

În primele 12 ore de la declanșarea exercițiului Seism 2018, s-au înregistrat 450 de persoane decedate. Încă 1791 de persoane sunt rănite.

De asemenea, 3218 persoane sunt în continuare dispărute, forțele de intervenție fac eforturi și la această oră pentru localizarea acestora. Încă 88 persoane sunt surprinse sub dărâmături, echipele de căutare-salvare ale IGSU, cu mijloace tehnice – buldo-excavatoare, macarale – precum și echipe canine fac eforturi susținute pentru salvarea acestora și acordarea asistenței medicale de urgență.

Până în acest moment, au fost salvate și evacuate 215 persoane.

În cursul zilei de astăzi forțele de intervenție, din cele patru baze de operații, au acționat în 26 de zone din București și județul Ilfov pentru evaluare, căutare și salvare de persoane.

În urma ședinței Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul municipiului Bucureşti, a fost luată decizia ca cele 30.000 de persoane sinistrate existente să fie cazate în taberele organizate de autorităţi, unde li se vor asigura alimente, haine și produse de igienă personală. Taberele pentru sinistrați vor fi amenajate în județul Ilfov pe stadioanele Pantelimon, Voluntari, Ștefănești și Chiajna. Transportul persoanelor va fi asigurat prin grija autorităților.

Astăzi au acționat la nivelul municipiului București și județul Ilfov, pompieri din București, precum și din alte județe, sosiți în sprijin cu mijloace tehnice specifice (de stingere, ambulanțe, descarcerare, containere multirisc, echipe de căutare canină, CBRN, transport personal și fictive multiple și alte tipuri de ambulanțe specifice intervenției in caz de dezastru). Alături de pompieri au acționat medici, paramedici, militari, voluntari, precum și polițiști și jandarmi pentru asigurarea ordinii publice.

Conform scenariului, la ora 18.00, a fost activată o linie TELVERDE dedicată aparținătorilor persoanelor dispărute și rănite, măsură ce se ia într-o situație reală. Această linie telefonică este deservită de persoanal specializat – psihologi și asistenți sociali.

La nivelul municipiului București și al județului Ilfov au fost disponibilizate 15.000 de paturi mobile, amplasate în școli și alte instituții de utilitate publică.

De asemenea, la nivelul spitalelor din Capitală sunt disponibile 365 de paturi adecvate pentru intervenții chirurgicale.

La acest moment, persoanele rănite primesc îngrijiri în 9 unități medicale din municipiul București. De asemenea, în cadrul exercițiului a fost instalat de către Ministerul Apărării și spitalul de campanie ROL II, în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație din Pantelimon.

Declarațiile îi aparțin dr. Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, si au fost făcute în cadrul unei conferințe dr presă.

Update 15.30:

În urma ședinței CNSSU de astazi  care a avut loc la sediul Centrului Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției, în prezența primului-ministru al României, doamna Viorica-Vasilica Dăncilă, au fost dispuse măsurile necesare pentru buna desfășurare a acțiunilor întreprinse în sprijinul populației în contextul  exercițiului SEISM 2018.

A fost propusă instituirea stării de urgență, ce urmează a fi supusă spre aprobare președintelui României.

În cadrul exercițiului, la ora 14.00, situația pagubelor și a victimelor se prezintă astfel:

În urma cutremurului produs în această dimineață, se preconizează peste 1000 de victime dintre care peste 400 de persoane decedate.. S-au înregistrat peste 200 de clădiri prăbușite, 800 afectate grav, peste 1400 afectate mediu, fiind necesasă efectuarea de expertize. Clădirile afectate aparțin instituțiilor publice de la nivelul municipiului București, dar și imobile de locuit, printre care și clădiri cu grad de ocupabilitate mare, astfel încât se prognozează un număr mare de victime.

În cadrul solicitării de ajutor internațională, prin activarea mecanismului european de asistență, 4 de echipe grele de căutare-salvare, 6 echipe medii de căutare-salvare și puncte medicale mobile sunt pregătite să intervină. A fost solicitat ajutorul internațional, acesta urmând a fi validat prin hotărîre de Guvern.

La ora 10.07, a fost activat Comitetul pentru Situații de Urgență de la nivelul Municipiului București, o nouă ședință urmând a se desfășura la ora 18.00.

Forțele inspectoratelor județene pentru situații de urgență au început deplasarea spre Capitală, în baza concepției de intervenție în situație de seism major,  nefiind nevoie de un ordin explicit în acest sens.

O parte din forțe, din județele Teleorman, Covasna și Brașov acționează deja la nivelul municipiului București. Alte forțe ISU din județele neafectate de seism sunt în deplasare spre zonele afectate.

A fost evaluată disponibilitatea paturilor de terapie intensivă, până la acest moment au fost identificate 60 de paturi de terapie intensivă. În funcție de dinamica situației, se va decide dacă este necesară evacuarea unor pacienți către alte spitale din afara țării.

Tot personalul din unitățile Agenției  Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale de la trei unități din București și zonele limitrofe sunt în dispozitiv.  În acest moment, sunt pregătite căsuțe, corturi și alimente de primă necesitate pentru populația afectată.Toate structurile sunt în contact cu agenții economici și stabilesc eșaloanele de intervenție la nivelul utilajelor pentru construcții.

De asemenea, sunt pregătite medicamente și alte dispozitive medicale, care vor fi utilizate în funcție de necesar.

Forțele și mijlocele pentru situații de urgență se află în teren pentru salvarea persoanelor aflate în situații de risc și se fac toate eforturile necesare pentru ca numărul de victime să fie cât mai mic.

În sprijinul structurilor profesioniste de intervenție se află și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne – Poliție, Jandarmerie, Inspectoratul General de Aviație, dar și forțe ale Ministerului Apărării Naționale.

Poliția Română, în colaborare cu Jandarmeria Română, au luat toate măsurile pentru limitarea efectelor negative, prin menținerea unui climat de ordine și liniște publică.

Poliția Rutieră a acționat pentru fluidizarea traficului rutier în zonele afectate și pentru a permite intervenția echipelor de salvare.

La nivelul Jandarmeriei Române s-a dispus creșterea capacității operaționale pentru 12 unități. 

De asemenea structurile specializate din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție au acționat, în cadrul exercițiului, cu efective pentru asigurarea ordinii publice și acordarea de sprijin la sediul central al IGSU și al Ambulanței București-Ilfov. Efective din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a municipiului București au executat misiuni de ordine publică, evacuare și triere la spitalul Floreasca.

Ca urmare a ședinței CNSSU, au fost dispuse următoarele măsuri:

 

  1. Continuarea acțiunilor derulate potrivit prevederilor Concepției Naționale de răspuns la seism și a planurilor de intervenție la nivelul municipiului București și Ilfov şi respectiv punerea în aplicare a planurilor de evacuare din unităţile administrativ teritoriale afectate.
  2. Comanda acțiunilor de răspuns la nivel național pe perioada stării de alertă este asigurată în continuare de șeful DSU, în calitate de comandant al acțiunii la nivel național.
  3. Comandantul acțiunii la nivel național va aproba solicitările de sprijin internațional în scopul asigurării acțiunilor de răspuns și transmiterea acestora către structurile internationale competente.
  4. La solicitarea comandantului acțiunii, vor fi întreprinde demersurile necesare pentru scoaterea de la Rezervele de stat, a unor produse şi bunuri materiale necesare sprijinirii autorităţilor administraţiei publice locale și populaţiei afectate, pe baza analizelor IGSU. Dacă situația o impune, se vor asigura inclusiv sume de bani din Fondul de Intervenție la dispoziție al Guvernului.
  5. Toate structurile și instituțiile cu responsabilități, potrivit Concepției Naționale de Răspuns, prevăzute în H.G.R. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, vor asigura toate capabilitățile de sprijin necesare derulării acţiunilor operative, la ordinul comandantului acțiunii.
  6. Centrul Național de Coordonare și Conducere a Acțiunilor de Intervenție asigură suportul decizional pentru comandantul acțiunii. În baza ordinelor cu caracter operativ ale comandantului acțiunii, CNCCI se completează cu reprezentanți ai structurilor și instituțiilor cu responsabilități sau care asigură funcții de sprijin în gestionarea situației de urgență.
  7. Se interzice accesul populației civile în zonele / clădirile declarate cu risc de prăbușire, incendii sau explozie sau de contaminare, cu excepția celor fără risc, expertizate în regim de urgență de către Inspectoratul de Stat în Construcții sau alte instituții abilitate.
  8. Daca situația o impune, asigurați aducerea în București a specialiștilor abilitați în evaluarea construcțiilor și intensificarea acțiunilor care vizează salvarea oamenilor și repunerea în stare de funcționare a infrastructurii critice esențiale, în vederea restabilirii stării provizorii de normalitate .

Ora 15.30 

La acest moment, în cadrul exercițiului, sunt organizate 7 site-uri active (Fabrica de Iută, Fabrica de bere, Academia de Polițe, Academia Română, strada Speranței 24, strada Dacia 102, Jean Louis Calderon 36)

Evaluarea este în dinamică. Până în prezent există:

43 persoane salvate

108 persoane evacuate medical

22 de persoane dispărute

36 de persoane surprinse la înălțime

34 de persoane sub dărâmături pentru  care se acționează

Rugăm cetățenii să manifeste înțelegere față de echipele de intervenție pe tot parcursul desfășurării exercițiului Seism 2018.

MApN a început instalarea spitalului de campanie ROL2 în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație din Pantelimon

Sursa imagini MApN si MAI

În urma ședinței CNSSU de astazi  care a avut loc la sediul Centrului Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției, în prezența primului-ministru al României, doamna Viorica-Vasilica Dăncilă, au fost dispuse măsurile necesare pentru buna desfășurare a acțiunilor întreprinse în sprijinul populației în contextul  exercițiului SEISM 2018.

A fost propusă instituirea stării de urgență, ce urmează a fi supusă spre aprobare președintelui României.

În cadrul exercițiului, la ora 14.00, situația pagubelor și a victimelor se prezintă astfel:

În urma cutremurului produs în această dimineață, se preconizează peste 1000 de victime dintre care peste 400 de persoane decedate.. S-au înregistrat peste 200 de clădiri prăbușite, 800 afectate grav, peste 1400 afectate mediu, fiind necesasă efectuarea de expertize. Clădirile afectate aparțin instituțiilor publice de la nivelul municipiului București, dar și imobile de locuit, printre care și clădiri cu grad de ocupabilitate mare, astfel încât se prognozează un număr mare de victime.

În cadrul solicitării de ajutor internațională, prin activarea mecanismului european de asistență, 4 de echipe grele de căutare-salvare, 6 echipe medii de căutare-salvare și puncte medicale mobile sunt pregătite să intervină. A fost solicitat ajutorul internațional, acesta urmând a fi validat prin hotărîre de Guvern.

La ora 10.07, a fost activat Comitetul pentru Situații de Urgență de la nivelul Municipiului București, o nouă ședință urmând a se desfășura la ora 18.00.

Forțele inspectoratelor județene pentru situații de urgență au început deplasarea spre Capitală, în baza concepției de intervenție în situație de seism major,  nefiind nevoie de un ordin explicit în acest sens.

O parte din forțe, din județele Teleorman, Covasna și Brașov acționează deja la nivelul municipiului București. Alte forțe ISU din județele neafectate de seism sunt în deplasare spre zonele afectate.

A fost evaluată disponibilitatea paturilor de terapie intensivă, până la acest moment au fost identificate 60 de paturi de terapie intensivă. În funcție de dinamica situației, se va decide dacă este necesară evacuarea unor pacienți către alte spitale din afara țării.

 

Tot personalul din unitățile Agenției  Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale de la trei unități din București și zonele limitrofe sunt în dispozitiv.  În acest moment, sunt pregătite căsuțe, corturi și alimente de primă necesitate pentru populația afectată.Toate structurile sunt în contact cu agenții economici și stabilesc eșaloanele de intervenție la nivelul utilajelor pentru construcții.

De asemenea, sunt pregătite medicamente și alte dispozitive medicale, care vor fi utilizate în funcție de necesar.

 

Forțele și mijlocele pentru situații de urgență se află în teren pentru salvarea persoanelor aflate în situații de risc și se fac toate eforturile necesare pentru ca numărul de victime să fie cât mai mic.

În sprijinul structurilor profesioniste de intervenție se află și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne – Poliție, Jandarmerie, Inspectoratul General de Aviație, dar și forțe ale Ministerului Apărării Naționale.

 

Poliția Română, în colaborare cu Jandarmeria Română, au luat toate măsurile pentru limitarea efectelor negative, prin menținerea unui climat de ordine și liniște publică.

Poliția Rutieră a acționat pentru fluidizarea traficului rutier în zonele afectate și pentru a permite intervenția echipelor de salvare.

 

La nivelul Jandarmeriei Române s-a dispus creșterea capacității operaționale pentru 12 unități.  De asemenea structurile specializate din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție au acționat, în cadrul exercițiului, cu efective pentru asigurarea ordinii publice și acordarea de sprijin la sediul central al IGSU și al Ambulanței București-Ilfov. Efective din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a municipiului București au executat misiuni de ordine publică, evacuare și triere la spitalul Floreasca.

 

Ca urmare a ședinței CNSSU, au fost dispuse următoarele măsuri:

 

  1. Continuarea acțiunilor derulate potrivit prevederilor Concepției Naționale de răspuns la seism și a planurilor de intervenție la nivelul municipiului București și Ilfov şi respectiv punerea în aplicare a planurilor de evacuare din unităţile administrativ teritoriale afectate.
  2. Comanda acțiunilor de răspuns la nivel național pe perioada stării de alertă este asigurată în continuare de șeful DSU, în calitate de comandant al acțiunii la nivel național.
  3. Comandantul acțiunii la nivel național va aproba solicitările de sprijin internațional în scopul asigurării acțiunilor de răspuns și transmiterea acestora către structurile internationale competente.
  4. La solicitarea comandantului acțiunii, vor fi întreprinde demersurile necesare pentru scoaterea de la Rezervele de stat, a unor produse şi bunuri materiale necesare sprijinirii autorităţilor administraţiei publice locale și populaţiei afectate, pe baza analizelor IGSU. Dacă situația o impune, se vor asigura inclusiv sume de bani din Fondul de Intervenție la dispoziție al Guvernului.
  5. Toate structurile și instituțiile cu responsabilități, potrivit Concepției Naționale de Răspuns, prevăzute în H.G.R. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, vor asigura toate capabilitățile de sprijin necesare derulării acţiunilor operative, la ordinul comandantului acțiunii.
  6. Centrul Național de Coordonare și Conducere a Acțiunilor de Intervenție asigură suportul decizional pentru comandantul acțiunii. În baza ordinelor cu caracter operativ ale comandantului acțiunii, CNCCI se completează cu reprezentanți ai structurilor și instituțiilor cu responsabilități sau care asigură funcții de sprijin în gestionarea situației de urgență.
  7. Se interzice accesul populației civile în zonele / clădirile declarate cu risc de prăbușire, incendii sau explozie sau de contaminare, cu excepția celor fără risc, expertizate în regim de urgență de către Inspectoratul de Stat în Construcții sau alte instituții abilitate.
  8. Daca situația o impune, asigurați aducerea în București a specialiștilor abilitați în evaluarea construcțiilor și intensificarea acțiunilor care vizează salvarea oamenilor și repunerea în stare de funcționare a infrastructurii critice esențiale, în vederea restabilirii stării provizorii de normalitate .

 

*

 

 

Ora 15.30

 

La acest moment, în cadrul exercițiului, sunt organizate 7 site-uri active (Fabrica de Iută, Fabrica de bere, Academia de Polițe, Academia Română, strada Speranței 24, strada Dacia 102, Jean Louis Calderon 36)

Evaluarea este în dinamică. Până în prezent există:

43 persoane salvate

108 persoane evacuate medical

22 de persoane dispărute

36 de persoane surprinse la înălțime

34 de persoane sub dărâmături pentru  care se acționează

 

Rugăm cetățenii să manifeste înțelegere față de echipele de intervenție pe tot parcursul desfășurării exercițiului Seism 2018.

MApN a început instalarea spitalului de campanie ROL2 în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație din Pantelimon

Sursa imagini MApN

Astãzi , la ora 8:37 am declansat exercitiul National “Seism”, pe baza unei conceptii aprobate de doamna ministru, dar care este completatã si cu exercitiul “Modex”, care este un exercitiu european, care se combinã cu exercitiul nostru si acest lucru o sã-l vedeti pe parcursul a cinci zile cum evolueazã”.

Asa au inceput declaratiile secretarului de stai in MAI, Raed Arafat, la prima conferinta de presa care priveste simularea in parametri reali a unui cutremur.

La  doua ore de la producerea evenimentului, scenariul este: un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, la adâncime de 140 de kilometri, care a avut loc, ca epicentru, în zona seismicã Vrancea, locatitatea Nereju, iar durata cutremurului a fost de 57 de secunde.

Unda seisimicã a avut ca axã de deplasare directia sud-vest si nord-est, afectând cel mai mult Municipiul Bucuresti. De la momentul în care a fost declansat acest exercitiu, comunicatiile, toate comunicatiile la nivelul Municipiului Bucuresti si între Municipiul Bucuresti si restul tãrii au fost întrerupte si reluate dupa 15 minute, incepând cu comunicatiile tetra si cele interguvernamentale si apoi comunicatiile pe telefonie mobilã.

Exercitiul de care vorbim are ca scop testarea concepiei de rãspuns la cutremur, modul cum reactioneazã fiecare din judetele din tarã pentru a veni în sprijin cãtre zonele care sunt calamitate si, foarte important, modul în care reactioneazã autoritãtile centrale în astfel de situatii.

În cadrul exerciiului urmeazã sã se facã mai multe testãri si mai multe scenarii care sã permitã testarea diferitelor aspecte, precum scenariul care a fost pe testarea sistemului de comunicatii si al luãrii deciziilor fãrã sã fie în legãturã cu autoritãtile centrale si fãrã sã fie emise ordine, pentru cã nu era posibil sã se emita ordine de la 8:37 , timp de un sfert de orã aproximativ.

Asta  este, de exemplu, o parte din evaluarea exercitiului asupra modului în care s-a reactionat în fiecare judet si în Bucuresti.

Colegii din Bucuresti au început sã aplice imediat conceptia si rolul lor, în prima fazã fiind evaluarea, evaluarea terestrã, evaluarea aerianã, care urmeazã sã aibã loc si cu evaluarea întregii zone care este afectatã; activarea centrului de comandã de la Ciolpani, activarea conducerii interveniei.

În momentul în care Ciolpaniul devine activat si putem sã lucrãm de acolo, partea de comandã pe seism se va muta la centrul de comandã de la Ciolpani, care ne oferã mai mult spatiu si mai multe posibilitãti pentru a lucra pe o duratã mai lungã, a spus Arafat.

Exercitiul are loc pe plan national, iar fortele vor fi mobilizate în timp real.

Acestea  sunt pe drum din diferite judete. Alertele sunt date. În unele judete se asteaptã sã vinã oamenii de acasã. Existã un interval de timp pe care îl au pânã ajung, ca sã poatã sã plece cu mijloacele care sunt prevãzute.

La  un anumit moment, o parte din aceste echipaje care sunt în deplasare urmeazã sã fie întoarse, iar o parte vor continua drumul pânã la Bucuresti, pentru a participa pe toatã durata exercitiului, cinci zile, la toate operatiunile care urmeazã a fi stabilite si la toate evenimentele.

 Exercitiul urmeazã sã fie observat si monitorizat – urmând ca autoritatile sã primeasca si un raport la sfârsit – de la colegii de la Uniunea Europeanã, de la Comisia Europeanã, colegii de la NATO, colegi din SUA, de la Agentia Federalã pentru Managementul Situatiilor de Urgentã, care urmeazã sã ajungã astãzi în România si sã participe la monitorizarea exercitiului.

Exercitiul are o dimensiune internationalã foarte mare, care va începe sã se vadã în urmãtoarele zile si va creste treptat.

Astãzi  va avea loc si o sedintã a Comitetului pentru Situatii de Urgentã, a cãrei orã va fi stabilitã de comun acord cu doamna prim-ministru si va avea loc o sedintã în care se vor stabili anumiti pasi importani în rãspunsul la aceastã calamitate.

Raed Arafat: Ca prim impact, din informatiile pe care le-am obtinut pânã acum de la colegii de la ISU nu peste tot vor fi activitãti de cãutare-salvare. Autoritatile încearca sã nu afecteze foarte mult activitatea zilnicã din Bucuresti.

Vor exista si anumite scenarii care implicã si spitalele de urgentã ale Bucurestiului. Deci, din informatiile existene pânã acum, avem centrul Municipiului Bucuresti, care este cel mai impactat, cel mai afectat, clãdirile care sunt cu risc seismic 1, construite înainte de 1940, în zona centralã a Capitalei, Universitate, Centrul Vechi sunt prãbusite partial sau total 12 clãdiri conform scenariului pânã în acest moment.

Numarul de rãniti si persoane afectate în primã fazã ca estimare este de 200 de pesoane aproximativ, dar acest lucru urmeazã sã fie actualizat când încep operatiunile de cãutare-salvare.

Zona doi: între Bulevardul Stefan cel Mare si Calea Dorobanti, prãbusite partial sau total, patru imobile de locuit. Este avariat un corp de clãdire al Spitalului Colentina, în care erau internate 50 de persoane, 150 de rãniti si aproximativ 350 de persoane dispãrute. Asta este scenariul în acest moment în zona respectivã. Zona trei: strada Boteanu-Soseaua Colentina, un imobil prãbusit si aproximativ 80 de persoane surprinse. Calea Victoriei, Calea Dorobanti, Dacia, Magheru prãbusite douã blocuri de locuinte.

Mai sunt efecte, dar nu sunt cu impact grav în alte judete.

Sunt  implicate toate autoritãtile, toate ministerele, . guvernul, toti sunt implicati în acest exercitiu la un nivel sau altul, presedintia.

Deci, în mod normal, acest exercitiu se doreste sã fie jucat cât mai aproape de realitate,

Se  mobilizeazã mai multe echipe din tarã de cãutare-salvare, vor fi folosite containerele de cãutare-salvare care au fost achizitionate recent.

Deci exercitiul are un rol de verificare a organizãrii, a conceptiei, a diferitelor segmente, a interrelaiei între autoritãti, între ministere si, bineînþeles,  are si un rol educativ si de instruire si pe partea de cãutare-salavare, dar mai ales pe partea medicalã, unde se asteapta sã ruleze în cadrul exercitiului peste 3.000 sau 3.500 de persoane machiate victime, care vor trece prin punctele de prim ajutor si punctele medicale.

3.000 de arbori uscați din sectorul 2 vor fi tăiați sau toaletați!
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 12:02

3.000 de arbori uscați din sectorul 2 vor fi tăiați sau toaletați!

Aproximativ 3.000 de arbori uscați din sectorul 2 vor fi tăiați sau toaletați, a anunțat edilul Rareș Hopincă pe pagina sa de Facebook....

3.000 de arbori uscați din sectorul 2 vor fi tăiați sau toaletați!
Gabriela Ruse, în optimile probei de dublu de la Australian Open!
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 11:32

Gabriela Ruse, în optimile probei de dublu de la Australian Open!

Gabriela Ruse s-a calificat, astăzi, în optimile probei de dublu de la Australian Open! Ruse și ucraineanca Marta Kostyuk au învins perechea...

Gabriela Ruse, în optimile probei de dublu de la Australian Open!
Restricții de trafic pe Podul Giurgiu-Ruse!
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 11:01

Restricții de trafic pe Podul Giurgiu-Ruse!

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria, în contextul reluării lucrărilor de reparație la Podul...

Restricții de trafic pe Podul Giurgiu-Ruse!
Vreme frumoasa
Actualitate sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 07:08

Vreme frumoasa

Vreme frumoasa astazi in Capitala cu cer mai mult senin, vant slab pana la moderat si o maxima de 6…8 grade. Si in tara se anunta cer mult...

Vreme frumoasa
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 23:43

AO Open 2025, ziua a șasea: Novak Djokovic, la cel mai bun meci de la această ediție, Carlos Alcaraz pierde primul set din turneu, iar liderul mondial de pe tabloul feminin este de neoprit

Cronologic prezentate evenimentele din ziua cu numărul șase de la ediția din acest început de an de la Australian Open, tabloul feminin a fost...

AO Open 2025, ziua a șasea: Novak Djokovic, la cel mai bun meci de la această ediție, Carlos Alcaraz pierde primul set din turneu, iar liderul mondial de pe tabloul feminin este de neoprit
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 21:58

Revenirea în Superligă nu a fost de „bun augur” pentru campioana României: FCSB, remiză „chinuită” cu FC Hermannstadt pe un stadion aproape gol la primul meci oficial din anul 2025. Juri Cisotti, debut oscilant în tricoul clubului din Capitală

Campioana României, FCSB, a revenit în Superligă într-un meci programat să se dispute pe „Arena Națională”, împotriva celor de la FC...

Revenirea în Superligă nu a fost de „bun augur” pentru campioana României: FCSB, remiză „chinuită” cu FC Hermannstadt pe un stadion aproape gol la primul meci oficial din anul 2025. Juri Cisotti, debut oscilant în tricoul clubului din Capitală
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 19:29

Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Producția ”Bird” este o dramă cu James Nelson-Joyce, Barry Keoghan, Jasmine Jobson si Franz Rogowski. Bailey are 12 ani şi locuiește ilegal...

Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe
Actualitate vineri, 17 ianuarie 2025, 18:54

Grindeanu: Avansează lucrările la podul Cernica din Lotul 4 (Pantelimon-Glina) al A0 Nord

„Constructorul român a avansat cu lucrările la podul Cernica (1.300 m), cea mai dificilă structură de pe acest lot, construită într-o arie...

Grindeanu: Avansează lucrările la podul Cernica din Lotul 4 (Pantelimon-Glina) al A0 Nord