Daniel Tudorache poate plăti 600 mii de euro pentru că a cerut respectarea normelor de mediu!
Articol de Mircea Apostolescu, 6 noiembrie 2018, 14:36
Mâine, începând cu ora 08:00, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, trebuie să se prezinte la Tribunalul Municipiului București, pentru că are termen în procesul intentat de către compania Iridex și de către patronul acesteia, Corneliu Pascu.
Compania Iridex, care administrează depozitul municipal de deșeuri de la Chiajna – Rudeni pretinde o despăgubire în valoare de 300 de mii de euro de la edilul din Banu Manta. Tot 300 de mii de euro despăgubire pretinde și patronul firmei, Corneliu Pascu, de la Daniel Tudorache.
Aceste pretenții se întemeiază pe faptul că primarul Sectorului 1 ar fi denigrat compania Iridex și pe domnul Pascu și le-ar fi stricat imaginea.
Daniel Tudorache spune, însă, că a cerut doar respectarea de către Iridex a normalor de mediu, astfel încât mirosul pestilențial acuzat de către cetățenii din nord-vestul Bucureștiului și din Chiajna să dispară.
Numeroși cetățeni din cartierele Chitila, Bucureștii Noi și Dămăroaia sesizează Primăria Sectorului 1 în legătură cu mirosul insuportabil care vine de la groapa de gunoi de la Chiajna.
„Eu nu am făcut decât să cer Iridex să respecte normele de mediu, încercând să-i protejez pe cetățenii acestui sector. Și, pentru asta, trebuie să plătesc, acum, 600 de mii de euro”, a declarat Daniel Tudorache pentru București FM.
În context, trebuie amintit faptul că, încă din anul 2016, în urma nenumăratelor sesizări primite de la cetățeni, Primăria Sectorului 1 și edilul Daniel Tudorache depun demersuri sistematice pe lângă autoritățile cu atribuții în domeniul protecției mediului și chiar în justiție pentru rezolvarea problemei gropii de gunoi de la Chiajna.
Primăria din Banu Manta a desfășurat, anul trecut, chiar o campanie de strângere de semnături intitulată „Aer curat, bun de respirat” pentru închiderea gropii de gunoi de pe teritoriul Sectorului 1.
Însă, în ciuda celor 40 de mii de semnături adunate în timpul campaniei și a protestelor cetățenilor din zonele afectate de duhoarea de ouă clocit, Agenția de Mediu București a reautorizat, în această primăvară, funcționarea gropii de gunoi de la Chiajna, până în anul 2028.