De anul viitor, rechemările în service vor fi anunţate şi la staţiile de ITP!

rca-ieftinonline.ro

Din 2019, rechemările în service pe care le fac producătorii de autoturisme vor fi anunţate şi la staţiile de Inspecţie Tehnică Periodică din ţară. Măsura a fost solicitată chiar de reprezentanţele producătorilor, iar Registrul Auto Român va prelucra datele pentru fiecare maşină de generaţie mai nouă, potrivit Radio România Actualități.

Rechemările în service sunt menite să-i ajute pe proprietarii de mașini. La aceasttă măsură se apelează atunci când producătorul maşinii identifică o problemă apărută la proiectare sau fabricare. Pot fi probleme minore, care se remediază rapid, dar şi unele mai serioase, care ar putea afecta sistemele de siguranţă ale autoturismului.

O rechemare în service este întotdeauna gratuită, dar de la prima înmatriculare un autoturism poate trece pe la mai mulţi proprietari, ceea ce face ca informaţia să ajungă mai greu la ultimul utilizator – spune directorul tehnic al Registrului Auto Român, Cristian Bucur.

”Să profităm de prezenţa vehiculului la o staţie de inspecţie tehnică periodică şi să comunicăm utilizatorului acestui vehicul situaţia în care există o rechemare în service solicitată de către producătorul vehiculului. Din discuţiile noastre pe care le-am avut cu reprezentanţii din România ai producătorilor a rezultat acest lucru, faptul că este relativ greu să ajungă până la utilizatorul final, şi atunci dânşii ne-au cerut sprijinul şi am fost foarte deschişi să introducem acest sistem de anunţare a rechemărilor. Aceste rechemări, de altfel, vor putea cât de repede fi verificate şi pe site-ul RAR”, a explicat Cristian Bucur.

În 2019, prima inspecţie tehnică periodică va rămâne la trei ani pentru autoturismele noi, la un interval de doi ani pentru maşinile cu o vechime de până în 12 ani şi la fiecare 12 luni pentru cele mai vechi de 12 ani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.