Efectele vremii în București

Peste 2.000 de intervenții ale pompierilor au avut loc în ultimele 24 de ore pentru îndepărtarea efectelor ploii înghețate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Daniel Vasile, spune că mai sunt în desfășurare 60 de cazuri – îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil și pe autoturisme.

Ieri, pompierii s-au confruntat cu o situație fără precedent.

Potrivit lui Daniel Vasile, din cursul serii de vineri până sâmbătă dimineață au fost doar 115 solicitări și apoi, în decurs de doar câteva ore, numărul lor a fost de șapte ori mai mare.

ISU București-Ilfov a suplimentat turele de serviciu cu pompieri din turele libere, care să asigure intervenția cu toate mijloacele existente în unitățile de pompieri.

Din cauza numărului mare de apeluri la 112 s-a creat o stare de pericol, ce putea duce la un blocaj al numărului de urgență.

De aceea s-au trimis mesaje către populație prin sistemul RO-Alert, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

Acesta le-a recomandat cetățenilor să nu mai sune la 112 decât în situații în care există un pericol iminent sau viața unei persoane poate fi pusă în pericol.

De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să-și parcheze mașinile în zone sigure pentru a evita eventuale pagube.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.