Întâlniri Capitale- Sistemul medical de urgență, prin prisma Ministerului Sănătății

Articol de , 5 februarie 2019, 04:50
Sistemul de urgență este unul complex. De aceea trebuie să înțelegem care este modul în care putem beneficia de el.
Din păcate și din ce în ce mai des în ultima vreme, acest sistem este abuzat .
Oamenii găsesc în el o soluție și îl apelează chiar când este vorba despre cazuri care nu sunt urgențe, pentru că este mai simplu să suni la 112, să vină ambulanță sau să te prezinți în Unitatea de Primiri Urgente, comparativ cu a face o programare la medicul de familie sau specialist, în cazul celor asigurați sau a merge la o clinică în sistem privat, cu plată.
Din păcate, unii abuzează cu folosirea numărului 112 care este un număr gratuit, iar acest lucru afectează negativ pacientul real, care are într-adevăr nevoie că sistemul să intervină.
Dacă o persoană are febra, ușor peste limita normală a temperaturii corpului persoană respectivă trebuie să știe că nu va primi asistență în cel mai scurt timp. Prioritate vor avea intotdeauna, un accident rutier, o persoană inconștientă sau o persoană cu dificultăți mari de respirație.
Dacă se dau informațiile corect, sistemul va putea fi folosit corect și nimeni nu va muri din cauza unui apel fals, sau efectuat în mod abuziv.
Principala problemă cu care se confruntă în prezent serviciile medicale de urgență este lipsa de personal, problemă care se amplifică.
Dincolo de problemele sistemului însă, trebuie să ținem cont de un lucru: civilizația începe cu fiecare dintre noi.
Despre sistemul medical de urgență, privit prin prisma Ministerului Sănătății, vorbim în această seară, de la ora 22.00 la Întâlniri Capitale.
Alături de Mihaela Arion se află doamna secretar de stat Rodica Nassar.
sursa foto: RN