Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 21 februarie

CINEMA

* La Muzeul Naţional de Istorie a României, de la ora 18:00 are loc proiecţia filmului documentar „Ce-am făcut 100 de ani…?”, produs de IGV FILM&MEDIA, la care participă managerul MNIR, Ernest Oberlander-Târnoveanu. Accesul se face prin intrarea B a muzeului, situată în Str. Poştei.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara de Oscar este proiectată comedia dramatică şi romantică „Furia neagră”, adaptare după o povestire de Michael A. Musmanno regizată în 1935 de Michael Curtiz, cu: Paul Muni, Karen Morley, William Gargan, Barton MacLane, John Qualen.

* În încheierea programului „Cine Clásico Argentino”, la Institutul Cervantes este proiectată, de la ora 19:00, drama „Roma”, realizată în 2004 de Adolfo Aristarain, cu: Juan Diego Botto, Susú Pecoraro, José Sacristán. Filmul redă povestea vieţii scriitorului argentinian Joaquin Gonez, care, la vârsta de 60 de ani trăieşte în Spania şi vrea să-şi scrie memoriile ajutat fiind de Manuel Cueto, tânărul său asistent.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, având în program: Simfonia nr. 3, în Mi bemol – „Eroica” de Ludwig van Beethoven şi Simfonia „Harold în Italia” de Hector Berlioz. Solist: Răzvan Popovici – violă.

* Tot de la ora 19:00, la Sala Radio începe o Seară de jazz cu totul specială cu Luiza Zan, alături de Big Band-ul Radio, sub bagheta cunoscutului dirijor şi compozitor Ionel Tudor. Evenimentul este prezentat de Ştefan Naftanailă, realizator al postului Radio România Cultural.

* „Amor em Portugal” se intitulează recitalul de muzică fado susţinut de Ambra, de la ora 20:00, în Bohemia Tea House.

* Seria de rezidenţe lunare Black Rhino Music, debutează astă-seară, de la ora 20:00, în Expirat Club – Halele Carol cu primul invitat: producătorul francez de dub and bass music Von D, căruia i se alătură Low Freq şi Serious Dub.

* De la ora 21:00, în Control Club începe un dublu concert în care Seefeel interpretează piesele de pe albumul lor de debut „Quique” (Too Pure), aniversând 25 de ani de la lansarea sa, cu un live visual work de Dan Conway. Sun Glitters completează muzical seara.

* Tot de la ora 21:00, Marin Căpăţînă & Friends (Adi Covaci – bass, Leon Seamster – clape, Andrei Ilie – tobe) cântă Blues, Funk & Fusion în Clubul Ţăranului.

* Trupa Taxi revine în Hard Rock Café, de la ora 21:30, cu show-ul „Necenzurat”.

SPECTACOL

Spectacolul de teatru de păpuşi „Pinocchio”, este susţinut de artiştii Asociaţiei CREAS, de la ora 18:00, la Art Hub Bucharest (Str. Pictor Theodor Aman, nr. 38), în cadrul proiectului „Pinocchio merge la şcoală”, ce are ca scop combaterea abandonului şcolar.

EXPOZIŢII

* La Estopia (Str. Bocşa, nr. 5), cea mai nouă galerie de artă contemporană din Bucureşti, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei „AASAMBLAJ”, semnată de Marina Aristotel, a doua din cadrul proiectului dedicat celor mai inovatoare voci din noua generaţie de artişti români, ce poate fi vizionată până pe 15 martie.

* Tot de la ora 18:00, la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” este vernisată expoziţia de fotografie „Întâlniri”, ce îşi doreşte să contribuie la îmbunătăţirea climatului de toleranţă şi multiculturalism, prin intermediul informaţiilor şi imaginilor, scopul final fiind cel de a oferi răspunsuri despre evoluţia regională europeană şi de a stimula privitorii să-şi pună noi întrebări.

CONFERINŢE

* Conferinţa „Proiect TNB. Jurnal vizual de şantier, 2007 – 2017”, este susţinută de Mihai Bodea, de la ora 18:30, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti.

* Horia-Roman Patapievici vorbeşte despre „Sidereus nuncius” de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Prezintă: Smaranda Bratu Elian.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.