Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 25 februarie
Articol de , 25 februarie 2019, 14:42
CINEMA
* În cadrul proiecţiilor speciale de documentare ale Festivalului Internaţional de film antropologic „Culese din Balkani”, de la ora 19:00, la Cinema Muzeul Ţăranului rulează gratuit „Nunta anului”, de József Bán, despre Ţara Oaşului care, în mai tot timpul anului, se depopulează, umplându-se de viaţă numai în august, când oamenii se întorc din străinătate pentru câteva săptămâni.
* Cinemateca Docuart prezintă, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor documentarul „Braşov 1987. Doi ani prea devreme”, în regia lui Liviu Tofan.
* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 19:30 este proiectată în avanpremieră drama „Să nu ucizi”, debutul în lungmetraj al regizorilor Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru ce spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr şi ambiţios interpretat de Alexandru Suciu, pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-şi familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.
MUZICĂ
* Cel de-al treilea sezon al Stagiunii de colecţie continuă la Biblioteca Naţională a României (Bd. Unirii, nr. 22), cu un concert susţinut, de la ora 17:30, de vocalista Marta Popovici şi trupa „On the Fly”.
* „Heart to Heart” se intitulează concertul susţinut de Alma Nicole, de la ora 19:00, în ceainăria Infinitea (Dr. Grigore Romniceanu, nr. 7).
* De la ora 20:00, în seria de concerte Jazz Nouveau, în Control Club cântă acordeonistul nonconformist finlandez Kimmo Pohjonen.
* Mihai Mărgineanu prezintă coloana sonoră a serialului „Las Fierbinţi” şi lansează albumul „Fum de tavernă” în concertul pe care-l susţine la Sala Palatului, de la ora 20:00.
* Tot de la ora 20:00, în Expirat Club – Halele Carol dau concert Are You Anywhere (Vladimir Coman-Popescu + Silviu Paşca) şi Toby Ibitoye.
SPECTACOLE
* Teatrul Naţional Radiofonic pentru copii prezintă, de la ora 16:00, la Hotel Ramada Majestic – Sala Academiei, audiţia în avanpremieră a două basme de Maurice Baring: „Muntele de argint” şi „Daphne, fata negustorului cea isteaţă”. Scenariul: Raisa Radu. Regia artistică: Maria Agnesa Puşcaşu. În distribuţie: Ion Arcudeanu, Ştefan Velniciuc, Mircea Constantinescu, Annemary Ziegler, Adina Lucaciu, Mihai Dinvale, Marius Călugăriţa, Daniel Cătălin Puşcaşu, Oancea Damian, Andreea Mustaţă, Violeta Berbiuc, Cristina Constantinescu, Orodel Olaru, Mirela Georgescu, Milica Creiniceanu, Dan Bobe, George Grigore şi copiii Daria Stoenescu şi Ioan Pavel. Spectacolele vor putea fi ascultate, în prezenţa actorilor din distribuţie.
* De astăzi până pe 28 februarie, la Teatrul Ţăndărică se desfăşoară prima ediţie a Festivalului SALT, ce reuneşte producţii bazate pe conceptul #FreeStyle Puppetry, realizate de artişti emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual. Prima zi de festival include spectacolele:
– de la ora 18:00, „Apolodor”, realizat de Silvia Roman după textul poetului, prozatorului şi dramaturgului Gellu Naum, cu o scenografie de Iuliana Vîlsan;
– de la ora 20:00, „Casele Clovnilor” al teatrului de păpuşi Merlin, din Grecia.
* Teatrul Naţional găzduieşte, de la ora 19:00, la Sala Studio, o reprezentaţie cu musical-ul adolescentin, „Dacă noi ne iubim”, ce este totodată şi primul de tip „generation-fusion” din România, care prezintă o poveste de dragoste imaginată de Julieta Georoiu şi scrisă de adolescenţii Anastasia Jinga şi Rareş Fota, pe muzica trupei Holograf, fiind jucat exclusiv de tineri, mulţi dintre ei premiaţi la cele mai importate competiţii de voce, dans sau actorie. Toată muzica este interpretată live de Tomy Weissbuch & Band.
CONFERINŢE
* De la ora 18:30, în seria de conferinţe „Despre lumea în care trăim” de la Ateneul Român, Liviu Giosan abordează tema: „Epoca omului – Apocalipsa sau pace universală?”, pe marginea căreia dialoghează şi cu Marian Voicu. Prezintă Mirela Nagâţ.
* Invitată la Săptămâna Sunetului de la Bucureşti, muziciana germană Catherine Milliken susţine o prelegere, de la ora 19:00, la Goethe Institut – Pavilion 32 în cadrul căreia îşi va prezenta viziunea asupra conceperii şi desfăşurării proiectelor muzicale participative, asupra bunelor practici din cadrul colaborărilor, dând totodată glas consideraţiilor cu privire la rezultatele artistice. Exemple detaliate ale proiectelor care au avut loc în ţări precum Africa de Sud, Japonia şi Germania vor ilustra prelegerea.
EVENIMENT
* În cadrul Săptămânii Psi pentru Părinţi (25 feb. – 1 mar.), de la ora 18:30, la Librăria Cărtureşti – Verona are loc Atelierul „Starea de bine în educaţia copiilor”. Invitat: Alexandra Anton. Carte recomandată: „Să predăm ca în Finlanda” de Timothy D. Walker.