Reprezentanții Uber și Taxify cer Guvernului să amâne ordonanța de urgență

Reprezentanții Uber și Taxify cer Guvernului să amâne ordonanța de urgență. Într-o scrisoare comună, ei cer elaborarea unui cadru de reglementare pentru serviciile de transport alternativ.

Reprezentanții acestor aplicații spun că modificarea legii taximetriei poate duce dispariția serviciilor alternative de transport urban.

‘În legătură cu protestele de astăzi şi OUG-ul pentru modificarea legii taximetriei, care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban, poziţia comună a companiilor de ridesharing Uber şi Taxify rămâne neschimbată. Apreciem deschiderea Guvernului la dialog şi îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislaţiei de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie reglementate şi nu interzise. Până când vom avea şi în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor ţări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori şi a zecilor de mii de şoferi care folosesc platformele noastre pentru a-şi câştiga existenţa’.

Amintim că Guvernul a promis cã va aproba, sãptãmâna viitoare, modificãrile legislației, referitoare la transportul în regim de taxi și de închiriere.

Sute de șoferi de taxi, microbuze și autocare au protestat și astăzi în Piața Victoriei. Mitingul s-a încheiat dupã ce reprezentanții protestatarilor au discutat cu cei ai executivului mãsurile necesare pentru combaterea pirateriei în transportul rutier.

Aceștia din urmã au acceptat propunerea de a elimina sintagma ‘în mod repetat’ din Legea Taximetriei. S-a convenit, de asemenea, trecerea activitãții de ‘rent a car’ la Autoritatea Rutierã Românã și prelungirea programului de transport interjudețean de pasageri.

Protestul de astãzi a fost organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, dupã ce ieri s-a desfãșurat cel al Federației Operatorilor Români de Transport.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.