Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 19 aprilie

CINEMA

* Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica vă propune deseară două filme la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 18:30, documentarul „Libre / Liberi”, un strigăt al unei civilizaţii occidentale aflate într-un grav impas moral, în care cineastul francez Michel Toesca prezintă lupta unui fermier francez, Cédric Herrou, cu un întreg sistem judiciar şi social în demersul său de a ajuta imigranţii care caută o soartă mai bună în Europa, oferindu-le în spaţiul pe care îl administrează protecţie şi mâncare în călătoria lor, aflată sub limita umanului;

– de la ora 20:30, drama istorică „Murer: Anatomie eines Prozesses / Murer: Anatomia unui proces” realizată de Christian Frosch, care surprinde procesul oficial, al unuia dintre cei mai căutaţi criminali, Franz Murer, supranumit şi Măcelarul din Vilnius, ce a avut loc timp de o săptămână în 1963 la Tribunalul din Graz, transformând o sală de judecată într-un front al ideologiilor, al abominabilului, al complicităţii colective dar şi al credinţei că Răul poate fi răzbunat şi chiar izbăvit.

Întregul program al Festivalului Cinepolitica îl găsiţi aici.

* La Cinemateca Eforie, în ciclul Seara de Cannes, de la ora 19:00 este proiectată drama de război franceză „Bataille du rail / Luptătorii din umbră”, realizată în 1946 de René Clément şi distinsă cu premiul pentru regie şi cel al juriului, având în distribuţie pe: Marcel Barnault, Jean Clarieux, Jean Daurand.

MUZICĂ

* Concertul susţinut de Orchestra Naţională Radio, de la ora 19:00, la Sala Radio, este dirijat de Mădălin Voicu şi are ca solist pe fiul acestuia, pianistul Mădălin Voicu jr.. În program: Introducere, Arie şi Presto de Benedetto Marcello; Simfonia nr. 4 – „Italiana” de Felix Mendelssohn şi Concertul nr. 20 în re pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Christian Badea, având în program: Uvertura Carnaval de Antonin Dvořák; Concertul în la minor pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johannes Brahms – solişti Alexandra Conunova – vioară şi Andrei Ioniţă – violoncel; Poemul extazului de Alexandr Scriabin.

* Tot de la ora 19:00, Stagiunea Eufonii la MNLR vă propune un concert de tango-jazz cu formaţia Accord Vibes (Alexandru Anastasiu – vibrafon, Fernando Mihalache – acordeon și Cezar Knihinschi – contrabas) la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8). Lectura îi aparţine poetului Claudiu Komartin.

* La Casa Artelor „Dinu Lipatti”, în cadrul celei de-a II-a ediţii a evenimentului „Agnus Dei – Sărbătoarea Floriilor”, de la ora 20:00 începe un recital extraordinar de muzică sacră susţinut de Corul Preludiu, dirijat de Voicu Enăchescu.

* Tot de la ora 20:00, GEORGE BAICEA Electric Blues Band cântă în Green Hours.

* LINEAR DISORDER a ajuns la cel de-al doilea capitol al discografiei şi vă invită la concertul de lansare a EP-ului „Oceans”, pe care-l susţine de la ora 20:30 în Clubul Fabrica, pe a cărui scenă mai urcă prietenii de la Váthos şi Deathrattle.

* Cu ocazia zilei de naştere a liderului Nicu Covaci, precum şi a 57 de ani de Phoenix, în Club Quantic are loc, de la ora 21:00, un concert-eveniment „Phoenix & Friends”, la care, pe lângă celebra formaţie participă: IRIS, Dan Andrei Aldea, Artan, Sanctuar, Maria Casandra Hauşi, Sabina Abrudian, Mircea Florian, Bogdan Munteniţa, Doar Atât, Axis şi Corbu, alţi muzicieni de valoare care au schimbat, fiecare în felul lui, faţa muzicii româneşti.

* Tot de la ora 21:00, Suburbia11 dă concert în Clubul Ţăranului.

* Anna Lesko susţine un concert în Berăria H, începând cu ora 22:45. Warm Up & After Party: Iulia Dumitrache & Band – „Balkanic Show”.

* În Control Club, în acest week-end se desfăşoară Rokolectiv Festival 2019. Astfel deseară, de la ora 23, evoluează: Chlorys plays Alien Flora, JASSS, Nene H., Simina Oprescu. Programul complet al acestui festival îl găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.