Fundația Comunitară București și Fondul Stiințescu ne pregătesc de cutremur și fac educație STEM

Fundația Comunitară București, împreună cu IKEA România, ING Bank și Lidl România, au lansat Bucureștiul Pregătit, fondul pentru cutremur și alte dezastre majore. Prima rundă de finanțare, în valoare de 475.000 lei, s-a lansat pe 4 aprilie 2019. Programul vizează organizații non-profit și grupuri de inițiativă care construiesc proiecte de informare și pregătire a bucureștenilor în caz de cutremur. Finanțările vor fi acordate pe o perioadă de maxim 12 luni. Un cutremur de dimensiuni similare celui din 1977 ar putea afecta până la 450.000 din bucureșteni și ar putea aduce pierderi de 7% din PIB-ul anual al întregii țări.

Alina Kasprovschi de la Fundatia Comunitara Bucuresti spune ca „sunt destul de multe proiecte in zona de educatie si sanatate, legate de boli rare, tabere pentru copii cu scleroza multipla, cu tuberculoza. Din pacate trebuie sa strangem bani din zona privata pentru ca lucrurile stea sa se intample. Inscrieile pentru swimaton se fac pana la jumatatea lui mai. Este un eveniment de strangere de fonduri prin inot pe care le organizam pentru ca intreaga comunitate sa poate sa-si puna ideile in practica.”

Tot prin Fundatia Comunitara Bucuresti, Fondul Științescu cauta și anul acesta proiecte care fac științele atractive pentru copii și tineri. Bugetul este de 150.000 de lei și finanțează între 6 și 15 proiecte în 2019. Fondul Științescu București este un program de finanțare care susține stimularea înțelegerii științelor și tehnologiei de către copiii şi tinerii din clasele 0-12, din București și județul Ilfov. În perioada 28 martie – 13 mai 2019, echipa Fundației Comunitare București caută pentru finanțare proiecte care fac educaţia STEAM-stiință, tehnologie, inginerie, artă și matematică-atractivă pentru elevi. Luiza Zamora spune ca „fondul este putin alambicat dar aduce comunitatea in jurul acestui acronim- STEM. Fondurile nu vin din cer, ele vin din comunitate, apoi cand se strange un minim de 5 mii de dolari, banii astia sunt dublati de o alta entitate, pentru ca astfel de proiecte sa-si puna ideila in practica.”

Luiza Zamora și Alina Kasprovschi au venit, astazi, In Comunitate, sa ne pregateasca pentru un cutremur major si sa ni-l prezinte pe Stiintescu!

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.