Simpozionul regional Alimentație Rațională pentru Sănătate, ediția a 4 – a
Articol de Andra Radu, 6 mai 2019, 17:04
Joi, 9 mai, va avea loc, la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din București, ediția a 4-a a simpozionului regional Alimentație Rațională pentru Sănătate.
Cele mai recente cercetări din domeniul nutriției arată că încă nu am învățat să ne hrănim corespunzător: ingerăm prea multă energie prin calorii, dar puțini nutrienți. Acest lucru este asociat cu o creștere a sedentarismului. Prin urmare, este necesară o nouă educație, care să ne învețe și să ne încurajeze să ne hrănim corect, începând cu o mai bună cunoaștere a hranei pe care o consumăm zilnic.
Acesta este și unul dintre obiectivele principale ale simpozionului regional ”Alimentație Rațională pentru Sănătate’’.
”Până acum am folosit instrumente diferite pentru educația alimentară, nu doar teorie, am stimulat elevii să aibă activitate fizică, i-am încurajat către consumul adecvat de apă, reducerea zaharurilor și, desigur, am susținut nenumărate workshop-uri la care au participat specialiști, dar și partea practică și competițională a evenimentului”, a precizat Gabriella Pascaru Bisi – Arta Gustului, organizator.
În cadrul proiectului, elevii înscriși la eveniment vor experimenta noi tehnici de preparare a hranei sănătoase, vor participa la workshop-urile cu invitații speciali, vor degusta produse sănătoase și, desigur, vor participa la cele 3 concursuri care le-au fost pregătite de către organizatori. Totodată, în cadrul evenimentului, vor învăța și despre igienă, atât de importantă în bucătărie.
Evenimentul este organizat ca urmare a necesității implementării educației alimentare în școli și în scopul conștientizării elevilor asupra unei alimentații sănătoase, bazate pe consumul de fructe, legume proaspete, dar și pentru deprinderea și fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul elevilor și prevenirea diferitelor afecțiuni, precum diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea infantilă și probleme stomatologice.
“Până la această ediție, prin evenimentul nostru, au beneficiat de informații prețioase si de workshop-uri circa 700 de elevi și profesori din liceele din București și sperăm că devenind eveniment regional, să putem duce informația și către școli din regiune. Cred că orice societate are datoria de a aduce în prim-plan educația și sănătatea”, a declarat Gabriella Pascaru Bisi – Arta Gustului, organizator.
- 10:30 – Deschidere – discurs de bun venit Prof.Ing Gabriela Lungu – Director și Prof. Dr.Ing Daniela Crișan;
- 11:00 – Scurt discurs de bun venit Prof. MA Gabriella Pascaru Bisi – Organizator;
- 11:10 – Mic dejun sănătos – Cu sprijinul Meggle&Apilife;
- 11:25 – Dr. stomatolog Cristina Obreja ne va vorbi despre importanța alimentației pentru o dantură sănătoasă;
- 11:45 – Gabriella Pascaru Bisi Ambasador Whirlpool, Ambasador Myria Altex & Cristina Iuliana Pana, blogger culinar – Dulcele sănătos – Cu sprijinul Green Sugar – Gabriella și Cristina vor prepara un dulce sănătos și delicios cu Green Sugar;
- 12:15 – Valentina Vesler Aqua Carpatica ne va vorbi despre importanța consumului de apă;
- 12:30 – Benny Adegbuyi – Campion Mondial – Top 10 mondial în clasamentul Glory și LiverKick. Numărul 3 Mondial Glory – Cu sprijinul Eisberg – Iubesc Salatele – Benny le va vorbi elevilor despre importanța sportului în viața de zi cu zi și le va prepara elevilor o salată din dieta proprie;
- 13:00 – Concursul de tip Master Chef al elevilor – temele din acest an sunt: salatele sănătoase, paste făinoase, smothie bowl, ape aromatizate, shake-uri și limonade;
- 14:00 – Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood – pastele făinoase pe timp de vară – Cu sprijinul La Molisana și Mutti Pomodoro. John le va vorbi elevilor despre pastele făinoase pe timp de vară, excelența celor două produse și va prepara ceva delicios;
- 14:30 – Chef Nicolai Tand – educație alimentară și preparat surpriză – Cu sprijinul Henkel România. Discurs legat de alimentația sănătoasă / healthy snacking, importanța sa și implicațiile. Prin healthy snacking ne referim la gustările sănătoase pe care elevii să și le poată pregăti pentru școală, cum să se responsabilizeze cu privire la mâncarea pe care și-o prepară ca să o consume în viața de zi cu zi. Demonstrație de preparare a 2 gustări sănătoase. Nicolai va arăta, în detaliu, cum se prepară aceste gustări. Concurs de preparare contra cronometru a uneia dintre cele 2 gustari propuse de Nicolai. Concurs de spălat vase;
- 15:35 – Decernarea premiilor – Diplome recunoscute de către sistemul de învățământ sși premii oferite de către sponsori și parteneri;
BucureștiFm va transmite, live, de la eveniment, după ora 14:00!