Ministerul de Finanțe este vinovat pentru restanțele RADET către ELCEN

Primarul general Gabriela Firea a recunoscut, astăzi, că există restanțe la plățile RADET către ELCEN. Există, de altfel, și restanțe la plățile Primăriei Capitalei către alți agenți economici care lucrează la proiecte publice, pe șantierele din București, a mai spus edilul șef.
Această situație este cauzată de faptul că, din luna ianuarie și până În prezent, Ministerul de Finanțe a virat către municipalitatea bucureșteană sume mult mai mici din impozitul pe venit decât în lunile corespunzătoare ale anului trecut. Primăria Capitalei nu încasează impozite și taxe locale, acestea fiind colectate de către primăriile celor șase sectoare. De aceea, sumarul defalcate din impozitul pe venit virate de către Ministerul de Finanțe reprezintă principala sursă de bani a municipalității, a explicat Firea.
Edilul Capitalei și-a exprimat speranța că Guvernul va înțelege că este necesară o rectificare bugetară pozitivă pentru București.
Pe data de 10 mai, Electrocentrale București trimitea o scrisoare deschisă tuturor consilierilor municipali. Prin această scrisoare, ELCEN atrăgea atenția că a ajuns la scadență, pe 9 mai, o datorie a RADET către ELCEN în valoare de 120 de milioane de lei. Scrisoarea mai spunea că, pană acum, Electrocentrale București a plătit gazele naturale furnizate de către Romgaz din banii realizați prin vânzarea curentului electric. Dar, în continuare, ELCEN nu mai dispune de resurse financiare pentru plata gazelor naturale.
De aceea, începând din luna iunie, există riscul că bucureștenii să rămână tara apă caldă, a declarat pentru București Fm administratorul special al Electrocentrale București, Claudiu Crețu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.