Topul fructelor cu cei mai mulți nutrienți

Articol de Adriana Baciu, 23 mai 2019, 10:38
Un studiu, realizat de oamenii de știință de la Universitatea William Paterson, a arătat că lămâile, căpșunile, portocalele, lime-ul, grepfrut-ul roz și roșu sunt fructele cu cei mai mulți nutrienți, având cantități de vitamine, minerale, fibre și proteine considerabile.
Aceste fructe sunt urmate în top de mure și de grepfrut-ul alb. Asta nu înseamnă că afinele sau zmeura sunt de neglijat.
Este important ca fructele să aibă toate culorile curcubeului, oferind cea mai largă varietate de substanțe nutritive și fitochimicale.
Un criteriu important în alegere este maturitatea fructelor, atunci când sunt verzi, acestea conțin mai puțini compuși nutritivi.
Oamenii de ştiinţă au subliniat că fructele și legumele conţin vitamina B, inclusiv tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, B6, B12, vitaminele A, C, D, E şi K, precum şi potasiu, calciu, zinc, un total de 17 compuşi care sunt foarte importanţi pentru sănătate.