Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 4 iunie

CINEMA

* La Cinema Elvira Popescu, în cadrul proiectului Punct de cotitură 1989, de la ora 19:00 sunt proiectată prima parte „Tovarăși, frumoasă e viaţa!” a comediei dramatice „Amintiri din Epoca de Aur”, ce cuprinde patru scurtmetraje scrise de Cristian Mungiu, dar având regizori diferiţi, ilustrând câteva legende urbane care circulau în perioada dictaturii comuniste din România. Proiecţia este urmată, de la ora 20:30, de o dezbatere cu intrare liberă pe tema „Umorul şi legendele urbane – arme de supravieţuire în perioada comunismului”, moderată de Mihaela Dedeoglu la care participă Cristian Mungiu, Andrei Ujică – scriitor şi regizor, Lidia Bodea, Radu Paraschivescu şi Viorel Ilişoi.

* Tot de la ora 19:00, la Cinemateca Eforie, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, rulează drama „Il gattopardo / Ghepardul”, adaptare a romanului omonim al lui Giuseppe Tomasi di Lampedusa, realizată în 1963 de Luchino Visconti, cu: Burt Lancaster, Claudia Cardinale, Alain Delon, Romolo Vali, Paolo Stoppa, Sergio Reggiani, Giuliano Gemma.

* Programul Marţea filmelor la Replika al Centrului de Teatru Educaţional omonim (Str. Lânăriei, nr. 93-95) vă propune, de la ora 19:00, 7 scurtmetraje ce au ca personaje puberi ajunşi la primele experienţe sexuale. Detalii despre acestea găsiţi aici.

MUZICĂ

* La sala mică a Ateneului Român, Stagiunea de marţi seara are în program, de la ora 19:00, recitalul de pian susţinut de Kira Frolu, care interpretează: Piese-fantezie, op. 12, de Robert Schumann; Fantasia da camera pe teme din Carmen de Bizet de Ferruccio Busoni; Cântece nostalgice de Constantin Silvestri şi La Semaine Grasse din „Petruşca” de Igor Stravinski.

* Elder trio din Boston U.S.A. susține un concert în Quantic Club în cadrul „Scandinavia and Eastern Europe Tour 2019” ce va fi urmat de înregistrarea unui nou album, din ale cărui piese cântă şi la Bucureşti. Deschiderea concertului o face, de la ora 20:00, trupa constănţeană de garage rock / psychedelic Cardinal.

* La Centrul Cultural A. Păunescu (intrare din Str. Vulturilor), de la ora 20:00 începe „Sufrageria Artiştilor”, o seară de muzică şi emoţie cu Maria Răducanu.

* Second Wave evoluează live în Control Club, începând cu ora 21:00.

* Jazz Night – „Music Under the Tree”, proiectul de vară Berăria H, are ca invitată specială, astă-seară, de la ora 21:30, pe Oana Sîrbu, care cântă alături de celebrul Trio al Jazz-ului: Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu.

ALTE EVENIMENTE

* Vernisajul expoziţiei „Constantin Jiquidi. Arta Caricaturii” are loc, de la ora 17:30, la Fundaţia Europeană Titulescu (Şos. Kiseleff, nr. 47) unde poate fi vizionată până pe 14 iunie. În deschiderea evenimentului iau cuvântul: Adina Renţea – consultant de specialitate, Ioan Opriş – istoric şi Adrian Năstase – preşedintele Fundaţiei.

* Fundaţiile Stânga Democratică şi Friedrich Ebert lansează, de la ora 18:30 la Librăria Eminescu (Bd. Regina Elisabeta, nr. 16), cartea „Stânga şi agenda socială a României”. Participă:Victor Negrescu, Mihail Caradaică, Stephan Meuser, Victoria Stoiciu, Bogdan Hrib.

* Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00, Mihai Frăţilă, Episcopul catolic de rit bizantin al Bucureştilor, îşi lansează volumul „Există o zare. Despre truda lui Dumnezeu de a pune lucrurile la punct”. Pe lângă autor, vor vorbi Francisca Băltăceanu, Monica Broşteanu şi Teodor Baconschi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.