Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 12 iunie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, astăzi au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:30, în medalionul John Wayne, 40 de ani de la moarte (11 iunie) westernul „Red River / Râul roşu”, regizat în 1948 de Howard Hawks şi Arthur Rosson, în care mai joacă: Montgomery Clift, Walter Brennan, Joanne Dru, Coleen Gray;

– de la 20:00, în ciclul Seara marilor autori, drama „Das Schlangenei / Oul de şarpe”, realizată în 1977 de Ingmar Bergman, cu: Liv Ullmann, David Carradine, Gert Froebe, Heinz Bennent.

* Retrospectiva Festivalului Internaţional de Film Transilvania vă propune azi 2 producţii la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 18:30, „Før frosten / Înainte de îngheţ”, dramă realizată de danezul Michael Noer, cu: Jesper Christensen, Magnus Krepper, Gustav Dyekjær Giese; ce are loc la jumătatea secolului al 19-lea, la ţară, unde fermierul Jens trebuie să facă o înţelegere cu un vecin bogat, dacă vrea ca familia să-i supravieţuiască până la primăvară, sacrificându-şi bunul cel mai de preţ, moralitatea;

– de la ora 20:30, „Doubles vies / Vieţi duble”, comedie dramatică şi romantică de Olivier Assayas, cu: Guillaume Canet, Juliette Binoche, Vincent Macaigne, ce are ca personaj principal pe Alain, un editor parizian de succes care se chinuie să se adapteze la revoluţia digitală și are îndoieli maxime în legătură cu noul manuscris al lui Léonard, unul din vechii săi colaboratori, care i se pare o minoră operă de autoficţiune despre o poveste de dragoste cu o celebritate de mâna a doua; Selena, soţia lui Alain şi faimoasă actriţă de teatru, este de o cu totul altă părere.

* Programul Seara Filmului Românesc vă propune la Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00, comedia „Povestea unui pierde-vară” de Paul Negoescu, care, după proiecţie are o conversaţie cu spectatorii alături de directorul de imagine Ana Drăghici, monteurul Dragoş Apetri şi actorii Nicoleta Lefter, Alexandru Papadopol, Radu Romaniuc, Crina Semciuc şi Rolando Matsangos. Moderator: de criticul de film Ileana Bîrsan.

* Festivalul Filmului European nu are astăzi în program proiecţia unei producţii cinematografice, ci un spectacol de teatru ce are la bază una: „Persona”, inspirat din drama realizată în 1966 de cineastul suedez Ingmar Bergman, interpretat de Alina Berzunţeanu şi Emilia Bebu, de la ora 19:00 la UNteatru (str. Sfinţii Apostoli, nr. 44). Regia: Peter Kerek. Scenografia: Iuliana Vîlsan. Sound design: Aurelian Stoleriu.

MUZICĂ

* Orchestra de Cameră Radio susţine concertul săptămânal sub bagheta dirijorului francez Olivier Robe, de la ora 19:00, la Sala Radio. Pe lângă Simfonia nr. 41 – „Jupiter”, ultima şi cea mai lungă semnată de Wolfgang Amadeus Mozart, programul mai cuprinde: Sinfonia Concertantă în Mi bemol pentru vioară, violă şi orchestră de acelaşi compozitor, avându-i ca solişti pe Cristina Anghelescu şi Teodor Coman, precum şi Simfonia nr. 1 de Serghei Prokofiev – supranumită „Clasica” datorită inspiraţiei din lucrările lui Haydn şi Mozart.

* Două evenimente au loc deseară, de la ora 19:00, în sălile Ateneului Român:

– recitalul cameral susţinut la Sala Mare de concertmaistrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, alături de pianista Cătălina Butcaru, având în program lucrări de Mozart, Grieg, Schumann şi Korngold;

– concertul de gală de la sala mică, ce încheie Canto Vocal Programs, în care Loredana Aldea – Daniela Bucşan, Maria Georgiana Dumitru – Anastasia Ghiţă, Diana Hurjă – Irina Ionescu, Stanca Maria Manoleanu – Andreea Marin, Laura Marin – Andreea Novac, Magda Oţelea – Mihaela Panca, Miruna Iancu – Daniela Goria, Rodica Bunea – Camelia Cuzub, Emanuela Sălăjan – Andrei  Mihalcea, Mihai Urzicană – Cristian-Mircea Ruja, interpretează arii, duete şi ansambluri celebre din opere de W.A. Mozart, G. Rossini, G. Donizetti, G. Puccini, G. Verdi, G. Bizet. La pian: Raluca Ouatu.

* Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM continuă la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti cu un recital vocal-instrumental susţinut, de la ora 19:00, de soprana Laura Chera şi pianista Adela Lorincz. În program lucrări de Antonin Dvořák şi Reynaldo Hahn.

* În Control Club, de la ora 17:00 este programată finala competiţiei Own the Stage, în urma căreia vor fi alese cele 5 trupe care vor cânta pe Courtyard Stage la Festivalul Electric Castle.

* Carla’s Dreams susţine un concert, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* La terasa Berăriei H, în cadrul „Romanian Nights”, Joy Band cântă muzică românească, tot de la ora 21:30.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.