Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 26 iunie

CINEMA

* Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) a programat astăzi patru proiecţii în două locaţii.

˟ La Cinema Muzeul Ţăranului rulează două dintre filmele secţiunii Focus Franţa:

– de la ora 18:00, „L’homme fidèle / Un om fidel”, o sofisticată comedie romantică distinsă cu Premiul Special al Juriului Festivalului Internaţional de Film Transilvania, realizată de starul francez Louis Garrel, care şi joacă alături de soţia sa, Laetitia Casta, din distribuţie făcând parte şi Lily-Rose Depp, talentata fiică a lui Johnny Depp şi a Vanessei Paradis;

– de la ora 20:00, „Les hirondelles de Kaboul / Rândunicile din Kabul”, animaţie de Zabou Breitman şi Eléa Gobbé-Mévellec, care prezintă o poveste de dragoste ce se desfăşoară în vara anului 1998 când oraşul aflat în ruine, este ocupat de talibani.

˟ La Cinema Elvira Popescu sunt proiectate două dintre filmele secţiunii competiţionale:

– de la ora 18:00, „Spre casă”, dramă realizată de Nariman Aliev ce urmăreşte drumul pe care un bărbat dintr-o familie de tătari din Crimeea îl face alături de fiul său pentru a transporta de la Kiev cadavrul unui alt fiu pe care vrea să îl îngroape în locurile natale;

– de la ora 20:00, „Sibyl”, comedie dramatică de Justine Triet ce are ca protagonistă o femeie psihoterapeut blazată interpretată de Virginie Efira, care revine la prima sa pasiune, aceea de a deveni scriitoare, inspirată de cea mai nouă pacientă a sa, o actriţă aspirantă cu probleme jucată de Adèle Exarchopoulos.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:30, în ciclul Seara marilor autori rulează drama „Ossessione / Obsesie”, realizată în 1943 de Luchino Visconti, cu: Clara Calamai, Massimo Girotti, Dhia Cristiani.

* Festivalul de Film „Lumi comuniste pe ecran: Dincolo de alb şi negru”, a programat, de la ora 20:00 la Cinemateca Union, proiecţia dramei „Octombrie”, producţie Mauritania, 1992, în regia lui Abderrahmane Sissako.

* Programul Seara Filmului Românesc vă propune la Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00, lungmetrajul documentar „Caisă” de Alexandru Mavrodineanu, care va purta o conversaţie cu spectatorii după proiecţie, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

MUZICĂ

* La Opera Naţională Bucureşti, de la ora 18:30 are loc premiera spectacolului „Trubadurul” de Giuseppe Verdi în montarea lui Mario De Carlo, având în distribuţie pe: Lucian Petrean, Apollonia Egyed, Andrada Roşu, Samuele Simoncini, Marius Boloş, Antonela Barnat, Paul Lungu, Ciprian Pahonea, Adrian Ionescu. Cu participarea Orchestrei şi a Corului Operei Naţionale Bucureşti dirijate de Iurie Florea.

* Andrei Olaru susţine un recital de harpă de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, având-o ca invitată pe Miruna Vidican. În program: Sonata în si de Domenico Scarlatti, „Reverie” de Claude Debussy, „Octombrie” din ciclul „Anotimpurile” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Privighetoarea” şi Capriciul poetic „Un sospiro” de Franz Liszt, „Ce qui chante la pluie d’automne” de Marcel Tournier, Sonata pastorală de Carmen Petra-Basacopol, Dansuri ungare din sec. XVII de Ferenc Farkas, Suita pentru două harpe „La Ragazza” de Bernard Andres.

* Trupa de folk alternativ Ţapinarii îşi lansează albumul „Săgeată spre cer” în cadrul unui concert pe care-l dă, de la ora 19:30, la Green Hours.

* Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă a României găzduieşte concertul cu titlul „Italia în energia muzicii”, organizat de Institutul Italian de Cultură, în care va răsuna muzica lui Nicola Piovani, pianist, compozitor şi dirijor italian, autor al unor renumite coloane sonore ale unora dintre filmele celor mai mari regizori ai cinematografiei italiene, câştigând premiul Oscar în 1999 pentru muzica din „La vita è bella”. Concertul este deschis, de la ora 20:00, de cântăreaţa Silvia Mezzanotte. În timpul seratei va fi înmânat, pentru prima oară în România, premiul italian „Leonardo The Immortal Light 2019”.

* La terasa Berăriei H, în cadrul „Romanian Nights”, Joy Band cântă muzică românească, tot de la ora 21:30.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.