VIDEO: Secretele muzeelor
Articol de cristina.toma, 27 iunie 2019, 16:00
Muzeele nu mai sunt de multă vreme niste locuri unde obiecte de toate felurile, cele mai multe foarte frumoase, stau în vitrine cu etichete și nu sunt miscate de acolo cu anii. De fapt, fiecare obiect aflat într-un muzeu are o poveste pe care însă nu o poate spune singur. Dar atunci când muzeul păstrează memoria si istoria unui oraș poveștile pot fi cu adevărat palpitante.
Poveşti palpitante găsiți în toate muzeele şi casele memoriale aflate în subordinea Muzeului de Istorie al Municipiului București: dacă cineva dorește să vadă un ceas ale cărui limbi se deplasează într-un sens diferit de cel al altor ceasuri va merge la Palatul Suțu. Dacă veți dori să vedeti istoria vieții private a bucureștenilor de-a lungul secolelor veti alege să faceți o vizită la Muzeul Vârstelor. Dacă vreti să admirati o colectie de obiecte ce vă spun multe despre viața din satele țării dar si care sunt secretele medicului care a fost părintele medicinii legale în țara noastră veți merge la Muzeul Minovici. O poveste despre vieție unor pictori mari puteți afla vizitând Muzeul Aman sau Muzeul Frederic si Cecilia Storck.
Însă azi în atmosfera răcoroasă și discretă a muzeului puteti asculta și conferinte, concerte de muzică clasică si jazz sau chiar piese de teatru. Iar cei mici nu sunt uitati pentru ei fiind organizate ateliere de tot felul de la pictură, modelaj și chiar piese de teatru destinate lor.
Si astfel, o vară la muzeu poate fi o călătorie minunată!
Ascultă emisiunea şi află secretele muzeelor de la Roxana Coman, muzeograf la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Bianca Crăciunescu de la Asociatia PlaYouth si de la istoricul Adrian Majuru, invitati astăzi In Comunitate.