Şedinţă CGMB: 88 de proiecte pe ordinea de zi!
Articol de Mircea Apostolescu, 31 iulie 2019, 10:30
Primarul General, Gabriela Firea, supune votului consiliului general confirmarea înființării celor 20 de companii municipale, după ce Curtea de Apel București a decis, în noiembrie anul trecut, că hotărârile de înființare a companiilor sunt ilegale deoarece nu au fost votate cu două treimi din numărul consilierilor.
Consilierul general USR, Roxana Wring susține că primarul general ar profita de modificarea Codului Administrativ pentru a legaliza retroactive aceste societăți.
Wring mai spune că aceste companii municipale sunt ilegale, nu numai din cauza cvorumului cu care au fost înființate, ci și din cauză că PMB a mimat asocierea, deoarece Municipalitatea deține și compania Parking Ciclop, conform hotărârii CAB din noiembrie anul trecut.
Un alt proiect care este propus consilierilor municipali se referă la majorarea capitalului social al Societății de Transport București, prin aportul în natură a terenului în suprafață de 34.700 de metrii pătrați din spatele Guvernului, unde se află Depoul Victoria.
Șefa consilierilor municipali USR, Roxana Wring, spune că, în ciuda modificării Codului Administrativ, votul rămâne unul de două treimi.
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General se află 88 de proiecte de hotărâre printre care și propunerea ca spațiul public din fața parcului Ateneului Român să poarte denumirea de Esplanada Simona Halep.
Roxana Wring spune că ar fi nepotrivită atribuirea numelui sportivei piațetei din fața Ateneului Român.
„Arenele BNR ar trebui să poarte numele Simonei Halep”, spune Wring.
De asemenea, se propune darea în administrare către Muzeul Municipiului București a imobilului situat pe strada Lipscani nr. 18-20, în vederea realizării unei Pinacoteci, deși în ședințele anterioare, imobilul era propus să fie dat în administrarea Institutului ”Elie Wiesel” în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România.
Consilierii municipali vor dezbate și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu, precum și o nouă rectificare bugetară.