5 beneficii ale consumului de mere!
Articol de Andra Radu, 14 august 2019, 15:02
Fructele sunt cele mai sănătoase gustări, fiind pline de vitamine, minerale și fibre și pot fi ușor incluse în aproape orice dietă.
Merele nu fac excepție de la această regulă.
Cercetătorii au descoperit că un măr conține 100 de milioane de bacterii, multe dintre ele fiind benefice. De asemenea, protejează celulele neuronale de stresul oxidativ și reduce riscul de accident vascular cerebral.
Merele au un conținut ridicat de fibre, ceea ce crește senzația de sațietate pentru o lungă perioadă de timp și previne alimentarea în exces, fiind o „armă” excelentă în combaterea obezității.
Datorită antioxidanților polifenolici, merele sunt asociate cu un risc redus al uneia dintre cele mai frecvente tulburări metabolice din lume, diabetul.
Antioxidanţii din compoziţia merelor protejează plămânii de deteriorare oxidativă, foarte importantă în lupta împotriva astmului