Daniel Tudorache: Zonă sportivă la Arcul de Triumf!

sursa foto: bucurestifm

Primarul Sectorului 1 spune că, în zona Arcului de Triumf, se va reface un adevărat pol sportiv al Capitalei.

”Acesta va cuprinde stadionul de rugby, terenurile de tenis, baza de atletism și bazinele de înot”, spune Daniel Tudorache.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Edilul din Banu Manta a semnat, astăzi, un protocol cu Federația Română de Atletism, pentru modernizarea bazei de atletism „Iolanda Balaș Sotter”.

”După modernizarea acesteia, baza va fi destinată atât sportului de performanță, cât și inițierii în sport și va putea fi utilizată și de către cetățenii care doresc să facă mișcare”, a explicat Tudorache.

Săptămâna viitoare, Primăria Sectorului 1 va semna un protocol și cu Federația Română de Rugby, pentru modernizarea Stadionului „Arcul de Triumf” sau „Tineretului”, cum era el cunoscut înainte de 1989.

Primăria din Banu Manta dorește să investească și în bazinele de înot din zona fostului Ștrand „Tineretului”, a mai spus Tudorache.

Primarul Sectorului 1 spune că, la intima ședință a CEX al PSD, i-a solicitat primului ministru, Viorica Vasilica Dăncilă, că toate bazele sportive să treacă în administrarea primăriilor.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

În urma acestui demers, ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, i-a promis edilului din Banu Manta că va primi în administrare Baza ProRapid. Dar Tudorache nu se mulțumește cu atât. El vrea și Baza „Cireșarii” tot în administrarea Sectorului 1.

„Este o datorie a administrației locale, aceea de a investi în sport. Eu vreau să spun investesc în bazele sportive, unde vor avea acces și copiii din Sectorul 1. Copiii trebuie să facă sport, pentru a crește sănătoși și pentru a scăpa de flagelul zilelor noastre, sedentarismul, fumatul, consumul de alcool și droguri”, a declarat Tudorache pentru București FM.

Pentru atingerea acestor obiective ambițioase, Primăria Sectorului 1 poate aloca până la 15 milioane de euro pe an, a afirmat edilul din Banu Manta.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.