Donald Trump: ”Mi-ar plăcea să vin în vizită în România”!

Foto: Agerpres/ Kevin Lamarque/ REUTERS

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump.

Este a doua întâlnire dintre cei doi lideri, după cea din iunie 2017.

Iohannis a semnat în Cartea de Onoare, după care, în Biroul Oval, a avut loc convorbirea față în față a celor doi preşedinţi.

Donald Trump, a reafirmat şi întărit parteneriatul dintre SUA şi România şi şi-a exprimat susţinerea pentru eforturile României de a intra în programul Visa Waiver, în acord cu cerinţele legislaţiei Statelor Unite.

”Este o onoare să fiu aici cu preşedintele României, care este foarte respectat. A făcut o treabă foarte bună. Am auzit că vine o perioadă de campanie în România, dar îmi imaginez că veţi face foarte bine, pentru că sunteţi foarte talentat, îi iubiţi pe oameni şi avem o relaţie foarte bună. SUA în România este mai bine ca niciodată. Vă mulţumesc. Avem schimburi mari, afaceri, multe schimburi comerciale cu românii, care sunt foarte talentaţi, noi cumpărăm, ei cumpără. Avem mulţi români aici, în SUA, oameni de succes. (…) Sunt oameni care iubesc România”, a spus Trump.

Cât privește subiectul eliminării vizelor pentru cetăţenii români care vin în Statele Unite ale Americii, Donald Trump a spus că este o chestiune la care se gândește.

El a arătat că viitorul României este foarte, foarte luminos, și că va creşte numărul de militari americani care să fie găzduiţi de România.

Preşedintele Trump a spus și că în multe ţări corupţia este o problemă dificilă şi că ştie că şi în România există această problemă.

El a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis „face o treabă foarte bună” în această privinţă.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.