FCSB, penultima în Liga 1 după înfrângerea cu 4-0 de la Mediaș

Foto: arhiva

Vicecampioana Ligii 1 de fotbal nu mai are nimic din jocul arătat în ultimele sezoane, dovadă stă cea de-a cincea înfrângere consecutivă suferită în campionat, aseară, 4-0 pe terenul echipei Gaz Metan Mediaș.

După șapte etape, FCSB ocupă locul 13 (penultimul), la un punct de ultima clasată, Dinamo, care are însă un meci în plus de jucat. Tot aseară, de asemenea 4-0, s-a înregistrat și în partida Viitorul Constanța – FC Voluntari, iar dobrogenii au urcat pe locul secund.

Gaz Metan Mediaș – FCSB, scor 4-0.

Cel mai usturător eșec din ultimii nouă ani în tabăra roș-albaștrilor, care au părut că joacă pentru prima dată împreună, în condițiile în care adversarii ardeleni au arătat un fotbal de o calitate mult peste media competiției.

Primele două goluri au apărut din greșelile portarilor de la FCSB: în minutul 17, Daniel Vlad a respins nefericit o minge pe care, apoi, Darius Olaru a introdus-o în plasă, în vreme ce Cristian Bălgrădean, înlocuitorul lui Vlad, a faultat în careu, iar Marius Constantin nu a iertat de la punctul cu var, în minutul 58.

Și-au mai trecut numele pe lista marcatorilor Dumitru Cardoso, în minutul 65, tot din penalty, și Mihai Velisar, în minutul 85, după o fentă în careu și un șut din lateral-stânga, sub transversală. De adăugat că finalul de meci i-a găsit pe bucureșteni fără ambii fundași centrali, Lucian Cristea și bulgarul Bozhidar Chorbadzhiyski, eliminați în minutele 64 și 75 pentru cumul de cartonașe galbene.

Gaz Metan Mediaș a urcat pe locul trei, cu golaveraj plus zece, la egalitate de puncte, 15, cu Viitorul (locul doi) și Poli Iași (locul patru), la două puncte față de liderul CFR Cluj.

FCSB are doar patru puncte după șapte etape, golaveraj minus nouă, cu cinci înfrângeri consecutive în bilanț (recordul negativ al clubului), plus o victorie și un egal.

Viitorul Constanța – FC Voluntari, scor 4-0.

Același scor și la malul mării, unde protagoniștii festivalului de goluri au fost Gabriel Iancu (în minutul 17), George Ganea (în minutul 55), francezul Lyes Houri (în minutul 83) și brazilianul Rivaldinho (în minutul 87). Atacurile au curs într-o singură direcție, cu șapte șuturi pe spațiul porții date de fotbaliștii lui Hagi și niciunul în tabăra ilfovenilor.

Viitorul, neînvinsă în campionat (performanță bifată și de CFR, Mediaș, Iași și Sepsi) a oprit seria de trei remize și are cel mai bun atac din Liga 1, cu 18 goluri înscrise, la egalitate cu CFR.

De cealaltă parte, FC Voluntari are cinci puncte și ocupă poziția a 11-a în clasament, flancată de Chindia Târgoviște în partea superioară (tot cu cinci puncte) și de Academica Clinceni (cu patru puncte).

Celelalte rezultate:

  • vineri, Poli Iași – Chindia Târgoviște 2-2 și Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 1-0,
  • sâmbătă, Academica Clinceni – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-1 și CFR Cluj – FC Botoșani 4-1.
  • Astăzi, etapa se va încheia cu partida Dinamo – FC Hermannstadt.

Autor: Gabriel Bucur

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.