Destinații de vacanță – Londra

Londra, capitala Angliei si a Regatului Unit, este destinatia mai mult decat potrivita pentru un city break de septembrie.

Este cel mai mare centru politic, financiar, cultural si artistic si unul dintre cele mai importante si cosmopolite orase ale lumii.

Daca ajungi pentru prima data aici, sau revii la Londra, gasesti o abundenta de atractii turistice – palate, muzee,teatre, sali de concerte.

Westminster Abbey (Palatul si Abatia) si biserica Sfanta Margareta din Londra au fost trecute in 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Simbolul Londrei este, fara indoiala, Big Ben-ul, turnul cu ceas al Palatului Parlamentului. A fost construit in secolul al XIX-lea, in stil neo gotic.

Londra are o clima temperata, cu veri calde, rareori toride, si ierni blande. In ciuda faptului ca este recunoscut ca fiind un oras ploios, primeste anual mai putine precipitatii decat, de exemplu, Roma sau Sydney.

City of London este centrul istoric al orasului si cel mai important cartier financiar al Regatului Unit.

Piata Trafalgar – Trafalgar Square – este pe lista obiectivelor de vazut, iar pe Oxford Street vei gasi magazine celebre.

La sud de capatul estic al Oxford Street se gaseste cartierul boem al Londrei – SOHO- plin de cafenele, cluburi si pub-uri.

Cartierele de lux le vei gasi in vestul orasului. Si tot acolo, Parcul Richmond – cel mai mare din Londra si stadionul TWICKENHAM al echipei nationale engleze de rugby.

In White City este cartierul general al BBC, iar mult spre vest, aeroportul international Heathrow, cel mai aglomerat din Europa si pe locul trei in lume dupa aeroporturile din Atlanta si Beijing.

Cu o serie de universitati, colegii si scoli, Londra are o populatie de aproximativ 378.000 de studenti, fiind un important centru de cercetare si dezvoltare.

Cu 125.000 de studenti, Universitatea din Londra este alcatuita din 20 de colegii, precum si mai multe institutii mici, fiecare cu un grad ridicat de autonomie.

Sudul Londrei are districte variate, precum Wimbledon si arenele de tenis pe care sunt organizate turneele de tenis importante.

Londra a gazduit doua editii ale Jocurilor Olimpice, in 1908 si in 1948. In iulie 2005, orasul a fost  ales sa gazduiasca Jocurile Olimpice de vara din 2012, devenind astfel primul oras care organizeaza trei editii ale Jocurilor.

In Londra se desfasoara anual cel mai mare si mai vechi turneu de tenis al tuturor timpurilor, Wimbledon. In istoria acestui turneu au ramas nume precum Rod Laver, Bjorn Borg, Boris Becker, Pete Sampras iar in zilele noastre, istoria o scrie Roger Federer.

Unul din cele mai populare maratonuri ale lumii este Maratonul Londrei, care are loc in fiecare primavara.

Cel mai popular sport in Londra, ca numar de spectatori, este fotbalul; cinci dintre cluburile de fotbal faimoase ale Angliei se găsesc in Londra: Arsenal FC, Chelsea FC (in Fulham), Tottenham Hotspur FC (in Tottenham), Fulham FC (in Fulham) si West Ham United FC.

Pe malul Tamisei poti vizita parcul Greenwich si Observatorul Regal, care marcheaza meridianul zero al lumii.

Londra este centrul international al artelor, muzicii si muzeelor. Gazduieste cinci orchestre simfonice si este locul unde si-au inceput activitatea trupe de rock celebre. Aici gasesti nu mai putin de 240 de muzee.

Pentru impatimitii modei, Londra este locul perfect – este una din cele 4 mari capitale ale modei, intesata de magazine celebre si ale designerilor de top.

Reteaua de transport public este una dintre cele mai extinse din lume. Londra a fost apreciat ca orasul cu cel mai bun transport public.

Piesa centrala este LONDON UNDERGROUND, denumit de localnici TUBE, care are 12 linii interconectate. Dateaza din 1863 – fapt ce il claseaza ca fiind unul dintre cele mai vechi, cele mai lungi si cele mai intinse sisteme de metrou din lume. Transporta zilnic peste 3 milioane de calatori.

Capitala britanica este primul oras din lume care a beneficiat de cale ferata subterana.
Are si trenurile de mare viteza EUROSTAR, care au legaturi directe cu Lille si Paris, in Franta, si Bruxelles in Belgia.

Sa nu ratezi sa te plimbi prin Londra si cu renumitele autobuze rosii cu etaj, renumite in toata lumea.

Ca o recapiulare – ajuns la Londra trebuie sa vizitezi Palatul Buckingam, Trafalgar Square, London Eye, Tower Bridge, Westminster Abbey, Hyde Park, Greenwich Park, Gradina Zoologica si, bineinteles, renumitul muzeu al figurilor de ceara Madame Tussauds.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.