Prima zi de școală va începe cu un protest

Foto: Adriana Baciu

Prima zi de școală va începe cu un protest. Consiliul Naţional al Elevilor organizează protestul ”Doliu pentru educaţie”.

Tinerii sunt nemulțumiți de măsura prin care elevii care obțin mai puțin de 5 la Evaluarea Națională nu se mai pot înscrie la un liceu teoretic, ci doar la o școală profesională.
Toţi elevii sunt îndemnaţi să poarte o banderolă neagră pe braţ în prima zi de şcoală.

”Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Naţională direct în şcolile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepţiei conform căreia învăţământul profesional reprezintă «groapa de gunoi» a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest în curtea şcolii şi ne determină să aprindem o lumânare la căpătâiul educaţiei. Ne exprimăm mâhnirea faţă de actuala clasă politică, care conduce, prin acţiunile ei, la degradarea sistemului educaţional, tratând educaţia drept o prioritate doar la nivel declarativ”, spun reprezentanții organizației.

Măsura a fost criticată și de Administrația Prezidențială.

În replică, Ministerul Educației spune că în acest fel tinerii vor avea o şansă în plus de a învăţa o meserie. Ulterior, ei vor putea să îşi suplimenteze pregătirea inclusiv prin studii teoretice şi prin susţinerea examenului naţional de Bacalaureat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.