Energetica – cine face și desface, toată ziua are ce face!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Primăria Municipiului București (PMB) anunța, acum două zile, printr-un comunicat de presă cu un ton triumfalist, că una dintre companiile municipale, Energetica București, a finalizat proiectul de instalare a 50 de noi cișmele publice, „menite să asigure confortul bucureștenilor în zonele pietonale”.

După cum reiese din comunicatul de presă, patru luni i-au trebuit companiei pentru a monta cele 50 de cișmele: „În perioada mai – septembrie 2019, echipele companiei au realizat, în regie proprie, toate lucrările de instalație și montare a racordurilor la rețeaua de apă potabilă și au asigurat punerea în folosință a cișmelelor”.

Desigur, în urma meseriașilor de la Compania Municipală Energetica au rămas niște șanțuri pe carosabil. Că nu puteau oamenii să tragă o țeavă și un racord pentru o cișmea și să și readucă la starea inițială carosabilul, nu?

Sursa foto: Mircea Apostolescu

„Locațiile pentru instalarea cișmelelor publice au fost alese în funcție de traficul intens din centrul orașului și de zonele cu aglomerație urbană ridicată”, ne explică PMB.

Au fost instalate cișmele publice, printre altele, la Teatrul Național, în Piața Unirii, în fața Hanului lui Manuc, în Piața Mihail Kogălniceanu, la Spitalul Universitar, în Piața Victoriei, la Spitalul Fundeni, la Gara de Nord, la Aeroportul Băneasa, la Ateneul Român, la Basarab, în zona terminalului STB (RATB), în Piața Lahovari.

„De asemenea, cișmelele publice au fost instalate și în fața majorității lăcașelor de cult din București”, ne spune comunicatul de presă, deși Capitala are mult mai multe biserici.

Valoarea investiției se ridică la 570.000 de lei, iar sistemul de cișmele publice va fi accesibil tuturor locuitorilor Capitalei, începând cu luna martie și până la sfârșitul lunii noiembrie, conform informațiilor primite de la Primăria Capitalei. În fiecare an, desigur …

Aici este vorba despre o sincronizare perfectă a companiei cu ciclul anotimpurilor. Instalarea și punerea în funcțiune a cișmelelor s-a finalizat în prima decadă a lui septembrie. Nu peste multă vreme, Primăria Capitalei va trebui, în înțelepciunea sa, să scoată cișmelele, fiindcă vine anotimpul rece. Și, atunci, venim la vorba veche românească: „Cine face și desface, toată ziua are ce face”!

Compania Municipală Energetica București prezintă următorul drept la replică:

”Comunicatul Companiei Municipale Energetica București emis către Primăria
Municipiului București, beneficiarul contractului de montare și dare în folosință a rețelei de
cișmele publice, a fost realizat după montarea ultimei cișmele, din cele 50 care au fost
instalate în Capitală începând cu luna mai.

Compania Municipală Energetica București a anunțat, pe această cale, încheierea din punct de vedere tehnic a lucrărilor, activități care au presupus excavarea, realizarea instalației și a racordului la rețeaua de apă și montarea efectivă a cișmelei.

Pentru aducerea locației la starea inițială s-a contractat o companie specializată în lucrări de asfaltare. Rețeaua celor 50 de cișmele este, începând din data de 9 septembrie, funcțională și utilizabilă, dar mare parte dintre instalații au putut fi utilizate încă din luna mai, când au fost montate primele unități.

Vă informăm pe această cale că la ultimele cișmele, montate în luna septembrie,
lucrările de asfaltare se vor finaliza în câteva zile.

În legătură cu locația pe care ați prezentat- o în articol, vă precizăm că în acest punct strada a fost adusă la starea inițială.

Vă prezentăm fotografii realizate inclusiv astăzi, cu locația respectivă, fotografii pe care vă solicităm să le publicați împreună cu punctul de vedere al Companiei Municipale Energetica București.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.