Alin Firfirică, performanţă notabilă la Mondialele de Atletism de la Doha

Sportivul legitimat la clubul Steaua a terminat pe locul 4 finala de la aruncarea discului, la Campionatul Mondial de Atletism de la Doha. Rezultatul sportivului nostru, reprezintă practic cea mai bună performanță a României din ultimii 10 ani de la mondiale.

La prima sa participare la un Campionat Mondial de seniori, stelistul de nici 24 de ani a confirmat așteptările. Chiar dacă i-au lipsit doar 37 de centimetri pentru a prinde podiumul, rezultatul său este unul deosebit, rezultat care vine după ani buni în care România nu s-a mai apropiat de primele trei locuri la un asemenea nivel.
Firfirică a ocupat locul 4 cu o aruncare de 66,46 metri, în timp ce câştigătorul concursului suedezul Daniel Stahl, a câştigat aurul cu o aruncare de 67,59 metri.

Ultima medalie la un Campionat Mondial a fost bronz tot la aruncarea discului şi a fost obținută de Nicoleta Grasu în 2009 la Berlin.
În ultimii 10 ani, cele mai bune rezultate au fost două locuri 6 ocupate de Marian Oprea la triplusalt în 2015 și de Bianca Perie la aruncarea ciocanului în 2011.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.