Începe Festivalul Toamna Bunătăților Pescărești!
Articol de Andra Radu, 10 octombrie 2019, 08:37
De astăzi până duminică, în Parcul Național, se anunță un festin pescăresc cu sute de kilograme de pește și fructe de mare în preparate alese.
Pentru cine iubeşte natura, peştele şi voia bună, Parcul Naţional vă deveni locul ideal pentru relaxare dar și pentru a degusta cele mai bune preparate: raci, scoici, pui de baltă şi toate soiurile de peşte vor fi prezente întru deliciul celor prezenţi, borş de peşte, storceagul pescăresc, păstrăv şi crap la proţap, vinegreta din păstrăv, varza călită cu peşte, plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe, hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de vită din peste servite cu mămăliguţa, usturoi şi lămâie, sote din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.
De la ospăţ nu vor lipsi grătarele ce for sfârâi de la primele ore ale dimineţii cu sute de sentimente de peste: nisetru, scrumbie, dorada, crap, somon, biban, ştiuca, macrou, păstrăv, dar şi sute de kilograme de fructe de mare, caracatiţa, creveţi, scoici şi hamsii pane, rapăne, iar saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste!
Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.
Peisajul de sărbătoare va cuprinde o paletă gastronomică diversificată cu specialități inedite, pe care le veţi observa imediat, fiindcă ies din tiparul cu care suntem obişnuiţi: şuberec tătărăsc de peşte, gulaş sau papricaş, zacuscă de peşte, paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, rechin, peşte spadă şi scoici, midii şi rapăne ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane, sau la ceaun, toate preparate la faţa locului.
Cei pasionați de produse handmade vor găsi obiecte tradiționale cu motive populare românești, genți din piele, icoane dar și bijuterii lucrate manual.
Nu vor lipsi nici dulciurile și vinul proaspăt.