Destinații de vacanță – Locuri din România
Articol de Marga Tudor, 30 octombrie 2019, 00:49
Frumoasă țară avem și pentru asta, merită să fie cunoscută, explorată.
România este o bijuterie turistică și ne oferă multe locuri impresionante, pe care ar trebui să le vezi cel puțin o dată în viață.
În clasamentul obiectivelor turistice din România, pe primul loc se află Transalpina din judetul Gorj. Este cel mai vizitat loc, fiind cel mai înalt drum rutier din România și din Munții Carpați.
Pe locul 2 avem Transfăgărășanul, și el, printre cele mai frumoase obiective turistice. Pe traseu vei putea vizita și lacul glaciar Bâlea, Cascada Bâlea, Lacul Vidraru și Barajul Vidraru.
Cascada Bigăr din judetul Caraș Severin este cea mai frumoasă cascadă unică din lume. O vei găsi în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.
Un alt obiectiv pe care trebuie să-l vizitezi este Cetatea Alba Iulia – cea mai mare cetate din România.
Și Delta Dunării este în clasamentul celor mai frumoase obiective turistice din Romania. Face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
Rezervație a biosferei, în Delta Dunării vei găsi cea mai mare biodiversitate de pe planetă, dar și cea mai mare suprafață compactă din stuf.
Trece pe lista locurilor de văzut sau revăzut, și Salina Turda. Se află în topul obiectivelor turistice subterane spectaculoase aflată în zona Durgău – Valea Sărată din Turda și a fost concepută ca un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare, dar și Cimitirul Vesel de la Săpânța, inclus și într-un amplu material făcut de cei de la New York Daily News.
Un alt loc minunat este Viscri – unul dintre cele mai frumoase sate din România și cel mai căutat obiectiv turistic, listat, și el, în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Mergi și la Mănăstirea Curtea de Argeș, în orașul Curtea de Argeș. A fost construită între 1515-1517 de Neagoe Basarab. Ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească. Catedrala este inclusă în Lista monumentelor istorice din România.
Dacă ajungi în Cluj Napoca, nu rata să vizitezi Grădina Botanică – un colț de natură cu flori rare pe o suprafață de 14 hectare. În interior sunt cultivate peste 10.000 de specii de plante, de pe toate continentele.
Un alt loc recomandat este Castelul Corvinilor din Hunedoara – legenda Transilvaniei.
Prima fortificație de piatră de la Hunedoara, a fost datată de majoritatea cercetătorilor în secolul 14, deși există specialiști care atribuie castrul regal primei jumatăți a secolului 15.
În județul Buzău avem Vulcanii Noroioși – minunea naturală a României. Sunt singurii de acest gen din Europa. Formațiunile sunt prezente în Buzău de mii de ani.
Pe listă trebuie să treci și Castelul Bran, situat la 30 de km de Brașov, Castelul Peleș – fostă reședință regală, Lacul Roșu din județul Harghita, Biserica Neagră din Brașov – cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic, Cetatea Râșnov – cea mai bine conservată cetate din Transilvania, Cheile Bicazului și satul Saschiz – un sat de poveste din Transilvania, aflat la 20 de km de Sighișoara, Mănăstirea Corbii de Piatră – cea mai veche mănăstire rupestră din țară, săpată în stâncă.
În clasement avem și Sarmizegetusa Regia – capitala statului dac, Lacul Sfânta Ana – singurul lac vulcanic din România, Mănăstirea Voroneț din Moldova, Sibiu – orașul medieval, Cazanele Dunării, unde vei vedea chipului lui Decebal sculptat în stâncă.
În județul Mehedinți, comuna Ponoarea, putem merge pe Podul lui Dumnezeu – unul dintre cele trei poduri naturale din lume, și nu uita de Sighișoara – orașul situat în inima Transilvaniei – buna dintre puținele cetăți încă locuite, înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Și Biserica Fortificată din Prejmer, cea mai puternică fortificație țărănească din Transilvania, te așteaptă să o admiri, la fel și Ghețarul de la Scărișoara – cel mai mare ghețar subteran din România. Peștera Scărișoara este primul obiectiv speologic din România – monument al naturii.
În județul Cluj, la Beliș, vei găsi Biserica de sub lac – una dintre cele mai vechi biserici din piatră – un obiectiv turistic de neratat. Datează din secolul 14 și încă se mai pot observa picturile de pereți.
Ultimul, dar nu cel din urmă loc de vizitat este Muzeul Satului din București – cel mai mare și mai vechi muzeu din Europa. În interior poți vedea monumente originale, biserici, mori de vânt și apă, dar și case și exponate.
Și Calea Victoriei, din București, emană istorie și cultură prin ahitectura clădirilor – Muzeul de Istorie, Sediul CEC, Cercul Militar National, Ateneul Român, Palatul Cantacuzino. Se îmbină cu peisajul modern care ne oferă magazine ale brandurilor de lux, artă contemporană în galerii și expoziții, grădini de vară, teatre, cinematografe, restaurante, hoteluri de lux și parcuri.
Oriunde ai alege să mergi în vacanță, să rămâi cu amintiri de poveste! Trăiește și călătorește!