Cinema, evenimente din Bucureşti de astăzi, 12 noiembrie
Articol de , 12 noiembrie 2019, 16:40
* Programul Festivalului internaţional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea de astăzi include două proiecţii de încep de la ora 19:00 astfel:
– la Cinema Gloria, sală a Teatrului Metropolis, se reia filmul din Gala de deschidere „Vara mea extraordinară cu Tess” al regizorului olandez Steven Wouterlood, distins cu o menţiune specială la Berlinale 2019 în secţiunea Generation, Premiul pentru Cel mai bun Film la Zlin ICFF şi premiul ECFA Lucas la CFF Frankfurt;
– la Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în cadrul retrospectivei Marvel, rulează filmul SF de acţiune „X-Men”, regizat în 2000 de Bryan Singer.
* Săptămâna Filmului Maghiar, ajunsă la cea de-a 13-a ediţie, are astăzi în program 3 proiecţii în două locaţii.
˟ La Institutul Goethe, de la ora 17,45 rulează filmul documentar „GermanUnity @ Balaton” de Forgács Péter.
˟ La Cinema Muzeul Ţăranului, puteţi viziona:
– de la ora 18:00, drama SF „Az Úr hangja / His Master’s Voice / Vocea Domnului”, realizată în 2018 de Pálfi György, în baza romanului lui Stanislaw Lem, ce transpune povestea unui tânăr care-şi caută tatăl dispărut în timp ce lucra la un proiect strict secret al guvernului Statelor Unite ale Americii ce implică extratereştrii;
– de la ora 20:00, drama „Ghetto Balboa”, în care cineastul Bogdán Árpád prezintă viaţa unui antrenor de box, un fost deţinut, care s-a convertit şi ia sub aripile sale ocrotitoare un copil cu o situaţie socială precară, dar foarte talentat, dintr-un cartier răufamat din Budapesta.
* One World Romania vă invită la ultima întâlnire din acest sezon din cadrul proiectului Memoria arhivelor, ce începe de la ora 19:00, la sediul din str. General Constantin Budişteanu nr. 19 al Universităţii Naţionale de Artă, unde Dana Bunescu prezintă documentarul din 1967, „Vizita conducătorilor de partid şi de stat în regiunea Bucureşti”, în regia lui Pantelie Tuţuleasa, ce a fost utilizat de ea şi de Andrei Ujică pentru filmul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”. Proiecţia este urmată de un dialog la care participă şi istoricul Cristian Vasile.
* La Centrul Ceh, în cadrul programului Fiction Tuesdays, de la ora 20:00 rulează comedia „Vesničko má středisková / Sătucul meu drag”, scrisă de Zdenek Sverák şi regizată de Jiří Menzel în 1985, cu János Bán, Marián Labuda, Rudolf Hrusínský, în care toate firele narative duc la aceeaşi concluzie: oamenii localităţii unde se desfăşoară povestea îşi dau seama că depind unul de altul mult mai mult decât ar fi crezut, iar blândul Otik, personajul ce are tendinţa să dea greş şi când vine vorba de lucruri simple, a fost întotdeauna „lipiciul” care a ţinut comunitatea împreună.
* Pe lângă expoziţia dedicată publicului larg „Zoo DEE – grădina deşeurilor de echipamente electrice şi electronice” şi jocul interactiv dedicat copiilor „Climate Change Monopoly”, găzduite de zona Main Square din ParkLake Shopping Center, GreenTech Film Festival a programat astăzi, de la ora 18:00, la Librăria Seneca Anticafe (Str. Arhitect Ion Mincu, nr.1), o conferinţă, urmată de dezbatere, ce au ca invitat pe Profesorul Karl-Henrik Robèrt, unul dintre pionierii mişcării de sustenabilitate la nivel mondial, care vorbeşte despre: Dezvoltarea Durabilă Strategică – Ştiinţa modernă ne-a oferit în sfârşit piesa care lipseşte. Cum pui totul în acţiune?