Cinema, evenimente din Bucureşti de astăzi, 21 noiembrie

Articol de , 21 noiembrie 2019, 15:05
CINEMA
* Săptămâna Filmului Turcesc continuă la Happy Cinema din Liberty Center (Str. Progresului, nr. 151-171) cu două proiecţii:
– de la ora 16:00, drama „Annemin Yarası / Rana mamei mele” realizată de Ozan Açiktan, ce spune povestea lui Salih, care, ajungând 18 ani, părăseşte orfelinatul pentru a face o călătorie ce-i descoperă adevăruri amare despre un trecut de război;
– de la ora 18:00, comedia „Hokkabaz / Magicianul”.
* La Cinemateca Eforie de la ora 17:00, în ciclul Seara de Oscar, rulează comedia – musical „Every Day’s A Holiday / În fiecare zi e sărbătoare”, regizată în 1937 de A. Edward Sutherland, cu: Mae West, Louis Armstrong, Edmund Lowe, Lloyd Nolan, Charles Butterworth.
* De astăzi până miercurea viitoare, Cinema Elvira Popescu găzduieşte cea de-a 14-a ediţie a Zilelor Filmului German. În gala de deschidere de astă-seară, de la ora 19:00 este proiectată propunerea Germaniei la premiile OSCAR 2020, drama „Systemsprenger / Copilul-problemă”, realizată de Nora Fingscheidt, distinsă cu premiul Alfred Bauer la Berlinale, al cărei personaj principal este Beni, o fată delicată, dar plină de energie, care reuşeşte să scape rapid din orice loc în care sistemul o plasează ca să se întoarcă cât mai repede la mama ei, o femeie copleşită de imprevizibilitatea propriei fiice.
* Tot de astăzi, până Duminică 24 noiembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului se desfăşoară Festivalul Filmului Palestinian. În gala de deschidere de deseară, de la ora 19:00 puteţi viziona scurtmetrajul „Bonboné” de Rakan Mayasi şi drama „Mafak / Şurubelniţă”, debutul regizorului Bassam Jarbawi ce spune povestea unui om care se întoarce acasă după 15 ani petrecuţi într-o închisoare din Israel. Proiecţia este urmată de un dialog cu actriţa Mariam Basha.
* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film, de la ora 19:00 rulează comedia istorică „Edmond / Cyrano, mon amour”, de Alexis Michalik, avându-i în distribuţie pe Thomas Solivérès, Olivier Gourmet şi Mathilde Seigner, despre condiţiile în care Edmond Rostand a scris celebra piesă în versuri „Cyrano de Bergerac”.