Concert pe întuneric de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități printr-un experiment muzical inedit: un concert cu ochii larg… închiși!

Timp de 15 minute, într-o sală a Centrului de Dezvoltare Personală și Recreere “Conacul Golescu Grant”, zeci de persoane cu dizabilități, împreună cu reprezentanți ai asociațiilor din domeniu dar și specialiști ai DGASPC Sector 6, vor asculta Bach pe întuneric, renunțând la văz și folosind celelalte simțuri pentru a se bucura de întregul moment.

“Ne bucură faptul că în acest an reuşim să îmbinăm acest subiect sensibil cu o manifestare culturală de excepţie, prin prezenţa domnului Valentin Şerban, un violonist cu care ne mândrim. An de an, eforturile noastre se îndreaptă înspre diversificarea serviciilor și implicarea tuturor actorilor de la nivelul comunității în programe care să susțină atât persoanele cu dizabilități cât și familiile lor. Iar un moment de artă unic în țară, care ne provoacă să experiementăm lumea pe întuneric, ne ajută să fim mai toleranți și să înțelegem mai bine această categorie vulnerabilă,” a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Evenimentul va cuprinde și un număr de vals, susținut de copiii hipo-acuzici de la Centrul “Domnița Bălașa”.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 oferă consiliere, recuperare medicală, îngrijire de tip familial, susţinere şi integrare pe piaţa muncii, evaluare, orientare şi integrare şcolară şi profesională celor 12.000 de persoane cu dizabilităţi, adulţi şi copii, pentru care autoritatea locală depune în permanenţă eforturi în vederea susţinerii lor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.