Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă a devenit operaţional

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă, primul din Bucureşti care este dedicat în totalitate îngrijirii medicale de urgenţă a pacientului critic, a devenit operaţional.

“Este o premieră nu numai pentru Spitalul Universitar, ci şi pentru pacientul critic care are nevoie de îngrijiri medicale de înaltă specialitate la spitalul nostru, dar şi la alte spitale din Bucureşti în funcţie de patologia cu care un astfel de pacient critic ajunge în Bucureşti”, a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar.

Ea a precizat că în felul acesta se scurtează foarte mult durata transportului şi, în funcţie de patologia bolnavului, cu cât este diagnosticat mai rapid şi începe terapia ţintită, şansele de supravieţuire cresc.

Elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Pacienţii vor fi transportaţi direct în Unitatea de Primiri Urgenţe cu ajutorul unui lift şi al unui culoar suprateran.

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oţel şi stâlpi zăbreliţi, este dotată cu jgheaburi şi plase de siguranţă, cu instalaţie electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecţie şi de stingere a incendiilor.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.