Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 16 decembrie

CINEMA

* Cinemateca Eforie găzduieşte, până pe 20 decembrie, cea de a patra ediţie a Bucharest Short Film Festival ce vă propune producţii selectate şi premiate în festivaluri de renume. Azi, de la ora 19:00, rulează 2 scurtmetraje documentare („The Man who Looked Beyond the Torizon de Martijn Blekendaal din Olanda şi „Stan” de JP Olsen din S.U.A.) şi alte 4 având ca temă drepturile omului („The Mandarin Tree” de Cengiz Akaygün din Germania, „La mer” de Victor Claramunt din Spain, „Savage” de Denis Dobrovoda din Marea Britanie şi „The World Cup in a Square” de Vito Palmieri din Italia).

* „Zâmbetul din cutie” se intitulează seria de proiecţii pentru copii, ce au loc până pe 20 decembrie, zilnic, de la ora 17:00, la Cinema Muzeul Ţăranului, cu „Loving Vincent / Cu drag, van Gogh”, film de Hugh Welchman şi Dorota Kobiela pe care cei sub 12 ani îl pot viziona doar cu acordul părinţilor, despre viaţa şi moartea controversată a marelui pictor, prezentate printr-o animaţie desprinsă din picturile lui şi populată cu personajele desenate de el, intriga prinzând viaţă prin interviuri cu cei apropiaţi de Vincent şi prin reconstruirea dramatică a unor evenimente.

 

MUZICĂ

* „Walzing Vienna Winter Gala” se intitulează evenimentul de sărbătoaresusţinut, în premieră, de orchestra Virtuozii Johann Strauss, de la ora 19:00, la Sala Palatului.

* „Bucurie cu o Jucărie” este titlul tradiţionalului eveniment organizat de BGS, de la ora 19:00, în Berăria H, la care anul acesta participă: Subcarpaţi, Macanache, Jurjak şi George Vintilă, ca MC. Accesul se face pe bază de invitaţii gratuite, ce poate fi obţinute prin completarea unui formular aici şi donarea unei jucării (la intrare).

* Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român găzduieşte, de la ora 19:30, un concert caritabil în beneficiul copiilor din Centrul Social „Provita” din Parohia Valea Plopului, înfiinţat şi condus de Părintele Nicolae Tănase.

* Ukrainian Radio Symphony Orchestra, condusă de Volodymyr Sheiko, revine în România pentru a susţine spectacolul „Regal Vienez – Concert Extraordinar de Crăciun”, de la ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale. Pe acordurile vieneze dansează artişti ai „Aniko Ballet”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.