Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 17 decembrie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 17:00, în ciclul 30 de ani de libertate rulează filmul-parabolă „Cortul”, scris de Horia Pătraşcu şi regizat în 1998 de Bogdan Cristian Drăgan, în care patru bărbaţi sapă în căutarea unei scăpări de gaze de la o conductă din curtea unei ambasade străine din Bucureşti, în timp ce în oraş are loc Revoluţia din decembrie 1989. În distribuţie: Victor Rebengiuc, Ilie Gheorghe, Claudiu Bleonţ, Cristian Iacob, Constantin Cotimanis, Emil Hoştină.

* Tot la Cinemateca Eforie, cea de a patra ediţie a Bucharest Short Film Festival vă propune, de la ora 19:00, scurtmetraje din 3 categorii: Music Video („Bubbles of Time” de Bastien Bron din Elveţia, „Cranberyy Pearls” de Harriet Titlow din Marea Britanie, „Christmas on the Moon” de Lado Kvataniya din Rusia, „Thirsty eyes 838” de Ioan Gavriel din Austria); Fashion Film („Reebok Always Clasic” de Felix Umarov din Rusia, „The Cut” de Charles Burroughs din Canada, „Moncler Fragment Hiroshi Fujiwara” de Michal şi Kuba Socha din Polonia, „Puma Outlaw Film. Freedom” de Diyara Minrakhmanova, „Human” de Gleb Feldman din Ukraina); Experimental („Oh Baby!” de Meghann Artes din S.U.A., „Passage” de Igor Coric din Serbia, „Realms” de Patrik Söderlund din Finlanda, „Wild Will” de Alan King din Australia, „Rebirth” de Changhee Chun din S.U.A., Shooting Stars de Magda Jaroszewicz din Polonia).

* De la ora 19:00, la Apollo 111 din Palatul Universul (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25) are loc proiecţia gratuită a documentarului „Ne-am ridicat: România, 1989-2019”, regizat de Mihai Dragolea, filmul unei generaţii despre starea actuală a ţării, despre tranziţia României de la comunism la familia de state europene din care face acum parte şi ale cărei valori le îmbrăţişează. Filmul îl are ca personaj central pe jurnalistul scoţian Rupert Wolfe Murray, care revine în România la 30 de ani de la Revoluţie pentru a observa cum s-a schimbat societatea. Alături de el, apar: politologul Armand Goşu, regizorul Florin Iepan, jurnalistul Chris Stephen de la The Guardian care a documentat Revoluţia de la Timişoara.

* La Cinema Muzeul Ţăranului de la ora 20:30 are loc o proiecţie specială a documentarului „Jurnalul familiei-escu”, de Şerban Georgescu, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu Stelian Tănase şi Theodor Paleologu.

MUZICĂ

*  Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Ţuţu, vă dăruieşte, de la ora 19:00, la Sala Radio, un frumos concert de sărbătoare, intitulat Festum hibernum, ce reuneşte atât colinde româneşti, cât şi pasaje din creaţii închinate Crăciunului, semnate de mari compozitori ai muzicii clasice precum Bach, Händel, Poulenc, Britten. Soliştii serii sunt: Alina Bosovici, Dana Caraman, Monica Olteanu, Georgiana Simonov, Cristian Paraschiv, Nicolae Simonov. Participă muzicienii Maria Bîldea (harpă), Simona Săndulescu (orgă), Liviu Ofiţeru, Bogdan Popa, Ştefan Voicu (percuţie) şi Carmen Săndulescu (pian).

* „Imperial Christmas Gala” se intitulează concertul dat, de la ora 19:00, la Sala Palatului, de Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, dirijată de David Scarr, cu îndrăgita soprană Simona Eisinger ca solistă.

* Purple Caravan, formaţie de stoner rock din Craiova, îşi lansează un album în cadrul concertului pe care-l susţine, de la ora 21:00, în Control Club.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.