O dată la trei secunde o persoană are nevoie de sânge!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Astăzi, la sediul Primăriei Sectorului 4 din Mall Grand Arena, a avut loc o campanie de donare de sânge.

Edilul Daniel Băluță i-a îndemnat să participe atât pe salariații autorității locale, cât și pe cetățenii Sectorului 4.

„Trebuie să fim conștienți că, la fiecare trei secunde, o persoană are nevoie de sânge”, spune Băluță. „Acesta este motivul pentru care niciodată nu sunt suficienți donatori”, crede edilul din Grand Arena.

Andrei Ignat, asistent medical la Centrul de Transfuzii Sanguine București și coordonatorul campaniilor de donare de sânge din București spune că, zilnic, în Capitală, este nevoie de 800-1000 de unități de sânge. Din păcate, în zilele cele mai bune, Centrul de Hematologie dispune de doar 600-650 de unități.

„Reușim să satisfacem cererile de sânge ale spitalelor în procent de 85-90%”, a declarat Ignat.

Coordonatorul campaniilor de donare de sânge spune că cererea de sânge este foarte mare pentru că, în București, se află 69 de spitale care trebuie aprovizionate cu sânge, în timp ce într-un județ obișnuit există circa 15 spitale.

Pentru a face față acestei cererii de sânge, Centrul de Hematologie organizează recoltări pe teren în fiecare zi, chiar și câte două recoltări pe zi.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

„Organizarea acțiunii de donare de sânge de astăzi a fost foarte bună. Avem 100-120 de doritori care vor să doneze sânge”, a declarat Andrei Ignat.

Bucureștenii doresc să doneze sânge. Chiar există donări ținute în standby fiindcă depășesc capacitatea celor de la Centrul de Transfuzii Sanguine.

„De câțiva ani, nu avem personal suficient pentru a face față tuturor cererilor de donare de sânge”, spune organizatorul donărilor de sânge din București.

Cei mai buni donatori sunt studenții.

„Sunt tineri, sănătoși și acolo facem treaba cea mai bună. La Academia de Poliție, donează și 150 de persoane pe zi. La studenți, mergem în jur de o săptămână la fiecare universitate. Și la Medicină, la Construcții, la Politehnică se înregistrează un număr mare de donatori”, spune Ignat.

Nu doar studenții donează sânge, însă. Și marile companii organizează campanii de donare de sânge, de trei-patru ori pe an. Vreme de câteva zile, se înregistrează și câte 100 de donatori pe zi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.